| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » trends en specialisten » Trouwtrends 2009 van WIT Wedding »

Trouwtrends 2009 van WIT Wedding

Jazeker, ook in trouwland verandert er voortdurend van alles. Lisette Wevers, hoofdredacteur van eigenzinnig & stijlvol trouwblad WIT Wedding, vertelt over de laatste trends op trouwgebied.

Welke trend valt op?
De trend om buiten te trouwen. Dat kan ook op steeds meer plekken in Nederland. Officieel moet een trouwplek een dak der gemeente hebben, maar veel ambtenaren knijpen een oogje dicht en willen je ook wel in de tuin van een officiële trouwlocatie trouwen. Leuke plekken zijn bijvoorbeeld een strandtent, een theetuin, of de tuin van een mooie locatie zoals een landhuis of een kasteel.


Welke trend vind je erg leuk?
De trend om informeel te trouwen, maar wél met alles erop en eraan. Dus niet op maandagochtend, dat vind ik juist zonde. De sfeer op veel bruiloften is losser dan vroeger, bruidsparen blijven dichter bij zichzelf, voeren geen toneelstukje op in een kitscherig koetsje en op een rode loper. Ze kiezen voor een dag die bij ze past, maar wel bijzonder en feestelijk is, met een diner aan lange tafels, een ceremonie op een leuke plek, een cocktail en spetterend feest.

Welke modetrends zijn er?
Dé trend van nu is korte trouwjurkjes. Je hebt ze in verschillende stijlen. Bruiden kiezen er vaak voor omdat ze zichzelf niet in een lange jurk zien rondlopen. Een korte jurk past beter bij ze. Ik vind het een leuke trend, maar ben wel voorstander van wit, anders wordt het wel heel erg gewoon. Verder zie je veel lange trouwjurken in soepel vallende stoffen, het is allemaal niet meer zo stijf.Welke trend uit de VS zie je hier ook?
Het heeft lang geduurd, maar ein-de-lijk besteden Nederlandse bruidsparen meer aandacht aan de aankleding van hun locatie. Er is nu zoveel mogelijk qua aankleding en dan bedoel ik meer dan rozenblaadjes, waxinelichtjes en ballonnen. Je kunt ook leuke spullen huren. Ik ben erg fan van bloemwerk, dat is de beste sfeermaker. En linten: in bomen, struiken, om stoelen, servetten en noem maar op.Nog meer trends?
Een leuke ontwikkeling is dat bruidsparen tegenwoordig huwelijksvoltrekkers kunnen inhuren. Op die manier ben je niet meer overgeleverd aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van je gemeente, maar kun je zelf iemand kiezen. Daar betaal je wel voor, maar dan heb je ten minste een leuke, persoonlijke ceremonie. In ons zomernummer staat een interview met twee mensen die dit doen.

En verder zie je ook steeds vaker cupcakes als alternatieve bruidstaart, groen trouwen is helemaal hip, trouwen in het buitenland of trouwen op je feest, zodat alle gasten erbij kunnen zijn.

Meer over WIT Wedding:
» WIT Wedding, niet-truttig-trouwblad

Trends:
» Lees hier de allerlaatste trends

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!