| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » videograaf » artikelen » Valkuilen top 10 bij het inhuren van een videograaf »

Valkuilen top 10 bij het inhuren van een videograaf

De videoreportage van je trouwdag is een persoonlijk verslag van de mooiste dag van je leven. Het is daarom erg belangrijk dat je de juiste videograaf kiest. Trap niet in de volgende 10 valkuilen!

1. Eerste indruk
Bekijk de website van de videograaf aandachtig en kijk of je een goede eerste indruk krijgt. Een eerste indruk zegt veel. Heb je geen goed gevoel bij de videograaf, ga dan verder met zoeken.

2. Één of twee videografen
Om de ceremonie in zijn geheel vast te leggen zijn twee camera's nodig. Twee camera's leggen meer vast dan één, dit is vooral een voordeel als je een volledige en mooie reportage van de dag wilt. Informeer daarom altijd of de videograaf alleen komt of dat er nog een tweede videograaf aanwezig zal zijn.

3. Aanwezigheid van de videograaf
Elke videograaf gedraagt zich anders tijdens de ceremonie. Vraag daarom hoe hij tijdens de dag aanwezig zal zijn. Filmt hij vanaf een statief of loopt hij rond. Jouw videograaf zal niet de eerste zijn die tijdens het jawoord met de camera recht voor het bruidspaar gaat staan en zo het zicht van de gasten beperkt. Laat daarom duidelijk weten wat je wensen zijn. Houd altijd is je hoofd; een goede cameraman in een onzichtbare cameraman!

4. Goede kwaliteit
De videoreportage van de mooiste dag van je leven moet natuurlijk van perfecte kwaliteit zijn. Tegenwoordig kan er prachtig worden gefilmd met HD-camera's. Voor het allermooiste beeld vraag je of de videograaf de reportage op Blu-Ray kan aanleveren.

5. Audio
De audio is net zo belangrijk als het beeld. Je wilt natuurlijk niet dat de prachtige woorden van je broer of zus tijdens de ceremonie niet op de dvd te horen zijn. Voor het beste resultaat maakt de videograaf gebruik van een dasspeldmicrofoon, maar een mobiele geluidsrecorder zorgt ook voor goed geluid.

6. Prijs
Maak duidelijk afspraken over de prijs. Bij videoreportages is een all-inclusive prijs gebruikelijk. Vraag daarnaast altijd of er nog andere kosten zijn die niet bij de prijs inbegrepen zitten. Door duidelijke afspraken te maken voorkom je dat er verwarring ontstaat.

7. Voorbeelden
Vraag aan de videograaf of hij voorbeelden van zijn videoreportages kan laten zien. Door deze dvd’s te bekijken krijg je een goede indruk van de kwaliteit, manier van filmen en de stijl van de videograaf. Let daarbij niet alleen op het beeld maar ook op het geluid.8. De voorbereiding
Een goede voorbereiding is het halve werk! De videograaf behoort de dagplanning van tevoren goed te bestuderen. Aan de hand van de dagplanning kan hij een planning maken over wat hij op welke manier gaat filmen. Zijn er momenten die de videograaf per se vast moet leggen? Geef dit dan van tevoren door zodat hij ze zeker niet zal missen.

9. Ziekte
Bijna niemand denkt er bij na maar de videograaf kan natuurlijk ziek zijn. Het is verstandig om te weten of er in dat geval een back-up plan is. Zijn er collega’s die invallen of gaat de reportage dan niet door?

10. Genieten!
Het belangrijkste van de trouwdag is genieten. Geniet van wat er allemaal om je heen gebeurt. Deze dag draait het om jou. Het is daarom belangrijk dat je de videograaf vertrouwt. Hoe minder zorgen hoe makkelijker je kan genieten.
Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek videoreportage

Gerelateerde artikelen:
» De trouwvideograaf
» Videogastenboek
» Pre-wedding video
» Jullie trouwvideo al klaar voor het feest
» Filmstijlen voor jullie trouwvideo
» Geschiedenis van de videoreportage
» De vintage trouwfilm


Bedrijvengids:
» Alle bedrijven op het gebied van videoreportages
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!