| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » 8. Vlekken of scheuren in de trouwkleding »

8. Vlekken of scheuren in de trouwkleding

Met alle daggasten zitten jullie aan een lange tafel, te wachten op het hoofdgerecht. Een mooi moment voor je vader om het glas te heffen en zijn toost uit te brengen. Hij zit naast je en is toch wel een beetje zenuwachtig, merk je. Op het moment dat hij op wil staan, blijft hij met zijn voet achter de stoelpoot haken waardoor hij zijn evenwicht verliest en zichzelf met zijn arm op moet vangen.

In deze actie trekt hij het tafelkleed mee naar beneden, waardoor de rode wijn van je overbuurman omvalt en, jawel hoor, over jouw trouwjurk valt. Je begint te schreeuwen en die toost kan je vader wel vergeten. Weg moment.

Waarom gebeurt dit uitgerekend jou? Je kan wel huilen! Zo’n dure jurk en hij ziet er niet meer uit…. Je vriendinnen spreken je troostend toe, 'Je ziet er niks van' en 'Ach zo erg is het niet, het is niet dat er een scheur in zit ofzo'. Kunnen zij makkelijk zeggen. Je sluit je op in het toilet en komt er het eerste half uur niet meer uit.

Moraal van dit verhaal:

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De kans is daarom vrij prominent aanwezig dat er gedurende de dag een vlekje of een scheurtje in je perfecte jurk komt. Laat je dag hierdoor niet verpesten. Er zijn ergere dingen en waarschijnlijk valt het de meeste gasten niet eens op als je er zelf geen drama van maakt.

Er bestaan honderden schoonmaakmiddelen om allerlei vlekken mee op te lossen. Je zou voor de zekerheid een klein flesje mee kunnen nemen op je trouwdag. Een aantal vlekken is overigens ook vrij makkelijk te verwijderen met huis-tuin-en–keuken-middelen. Lees hier onze tips:

  • Make-upvlek? Dep de vlek direct met een beetje aceton.


  • Olieachtige etensvlek? Strooi er talkpoeder over heen, laat 10 minuten intrekken en klopt de rest er af.


  • Rode wijnvlek? Gooi er jonge jenever over heen. Daarna deppen, niet wrijven. Mocht de vlek niet helemaal verdwenen zijn, kun je deze verbloemen door er met een krijtje overheen te gaan.


  • Bloedvlek? Behandel de vlek altijd met koud water. Warm water versnelt het stollingsproces.Een beetje spuug op de vlek doet ook wonderen. Altijd deppen, niet wrijven. Wat ook helpt: leg een schone doek onder de vlek en wrijf met een ijsklontje heel snel heen en weer over de vlek.


  • Smeervlek? Smeer de vlek in met margarine en laat het een uur intrekken. Vervolgens zeeppoeder er over heen strooien en met een beetje warm water er uit wrijven.
Zorg in elk geval dat je snel handelt, hoe eerder je de vlek behandelt hoe meer kans op succes. En welk middel je ook gebruikt om de vlek te verwijderen, test het altijd eerst op een stukje van je jurk dat je niet ziet. Mocht het dan verkeerd uitpakken, blijft de schade beperkt.

En heb je een scheur(tje) in je jurk? Een klein naaisetje kan het in de meeste gevallen zo verhelpen. Lees hierover ook het artikel de EHBH-kit op de pagina bruidsmake-up en beauty.

Tip: Voorkom witte strepen op je jurk door deodorant. Dit kan op twee manieren:
  • Trek de jurk niet over je hoofd aan, maar stap er als het ware in of
  • Doe je deodorant pas op nadat je de jurk aan hebt.

Gerelateerde artikelen:
» Must: De EHBH-Kit
» De perfecte trouwjurk: hoe vind je die?
» 10 tips voor de perfecte trouwschoenen!
» Bruidsjurk fouten

Gerelateerde specials:
» De 20 grootste trouwrampen

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!