| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Getuigen »
Getuigen
Wanneer je gaat trouwen heb je getuigen nodig. Minimaal 2 (voor ieder 1) en maximaal 4 (voor ieder 2). In principe hoeven de getuigen alleen een handtekening in het trouwboekje te zetten, maar wel een erg belangrijke! Met de handtekening geven de getuigen toestemming voor het huwelijk en in die zin is het dus een erg eervolle taak.

De getuigen zijn altijd mensen die dicht bij je staan en belangrijk voor je zijn. Daarbij geldt de ongeschreven regel dat familie voor vrienden gaan (met de nadruk op ongeschreven, voel je dus vrij om je beste vriend of vriendin te vragen). Een getuige moet meerderjarig zijn, houd hier wel rekening mee. Verder zijn er geen eisen.

Tijdens de huwelijksplechtigheid worden de getuigen vaak even geïntroduceerd zodat de gasten weten wie het zijn, en belangrijker, waarom het belangrijk is dat juist zij volledig achter het huwelijk staan.

Getuige zijn is een hele eer voor de meeste mensen. Vraag je getuigen dan ook officieel en maak er een feestelijk moment van. Zorg ook dat je de getuigen ruim van tevoren vraagt, zodat iedereen al tijdig weet voor wie deze eervolle rollen zijn weggelegd (ook om eventuele teleurstelling in een vroeg stadium al te voorkomen).

Het is gebruikelijk de getuigen na de bruiloft een persoonlijk cadeau te geven als aandenken aan de mooie dag en als teken van dank, lees hierover meer in het artikel Cadeaus voor belangrijke huwelijksgasten.

Kies je getuigen zorgvuldig, in dit filmpje zie je overduidelijk een verkeerd gekozen getuige. Verder geen commentaar...Gerelateerde specials:
» Bruidsmeisjes
» Bruidskinderen
» De ceremoniemeester: regisseur van jullie bruiloft
» Cadeaus voor belangrijke huwelijksgasten
» Wat wordt er van mij verwacht als getuige?

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!