| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Bruidskinderen »
Bruidskinderen
Hoe schattig is het om op je trouwdag een aantal kleine hummeltjes in prinsessenjurkjes of kostuumpjes achter je aan te hebben lopen. Bruidskinderen geven je bruiloft echt iets extra’s.

Wanneer je zelf kleine kinderen hebt, zijn zij natuurlijk de ideale bruidskindjes. Wanneer je niet over je eigen voorraadje beschikt, zijn ook neefjes en nichtjes of kinderen van vrienden een leuk alternatief. Kinderen voelen zich meestal zeer vereerd wanneer je ze vraagt! Je kunt de kinderen al in een vroeg stadium vragen, ze zullen hierdoor alleen maar meer naar jullie dag toeleven.

Traditie bruidskinderen
In de oudheid hadden ‘bruidskinderen’ dezelfde leeftijd als het bruidspaar. Ze liepen achter het bruidspaar aan bij hun gang naar de kerk om de boze geesten, die het op het bruidspaar gemunt hadden, af te leiden. Later maakten die 'erekoppels' plaats voor 'eredames', oftewel de bruidsmeisjes. Zij hadden dezelfde functie als de koppels en bijkomend voordeel was dat de vrijgezelle dames zich tijdens de receptie het hof konden laten maken door interessante huwelijkskandidaten.

Gelukkig geloven we allang niet meer in boze geesten en tegenwoordig beperkt de functie van bruidskinderen zich tot het assisteren van het bruidspaar gedurende het huwelijk. Daarnaast staan de kinderen symbool voor jeugd en zuiverheid.

Taken bruidskinderen
Over het algemeen bestaan de taken van de bruidskinderen uit het dragen van de sleep, het vasthouden van het boeket tijdens de ceremonie, het brengen van de ringen en het strooien van rozenblaadjes (vandaar dat bruidskinderen ook wel 'strooiertjes' genoemd worden). Dit is ook vaak al spannend genoeg voor de kinderen, als je ze meer taken zou geven zou het wel eens teveel kunnen worden.

Wanneer de bruidskinderen wat ouder zijn, kun je ze ook andere taken geven. Zoals bijvoorbeeld het aannemen van de cadeaus, beheren van het gastenboek of uitdelen van de huwelijksbedankjes.

Kleding bruidskinderen
De kleding van de bruidskindjes is vaak afgestemd op de kleding van het bruidspaar. Een aantal bruidshuizen heeft ook (bijpassende) collecties voor kinderen. Ook bestaan er specialistische zaken voor bruidskindermode en heb je kleermakers die bijpassende kinderkleding maken. Laat de kinderen de bruidskleding van tevoren wel passen, wanneer iets bijvoorbeeld niet lekker zit of kriebelt wordt het lastig voor kinderen om dit een hele dag te moeten dragen. Lees over bruidskinderkleding ook 'Kleding bruidskinderen' op de pagina 'Bruidsmode'.

Kinderen zorgen voor een ontspannen sfeer en vrolijke noot op jullie spannende dag. Houd er wel rekening mee dat kinderen niet alleen snel verveeld zijn, maar vaak ook lekker onvoorspelbaar. Zorg daarom voor genoeg afleiding op de grote dag (huur bijvoorbeeld een springkasteel of clown). Voor de echte kleintjes is het vaak ook handig als er een slaapplek is op de huwelijkslocatie. Lees hierover ook het artikel entertainment voor de kids op de pagina muziek en entertainment en de special kinderen op de bruiloft.

Gerelateerde specials:
» Getuigen
» Bruidsmeisjes
» De ceremoniemeester: regisseur van jullie bruiloft
» Cadeaus voor belangrijke huwelijksgasten
» Kinderen op de bruiloft

Gerelateerde artikelen:
» Kleding bruidskinderen
» Entertainment voor de kids
» Bloemen bruidskinderen


» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!