| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Cadeaus voor belangrijke huwelijksgasten »
Cadeaus voor belangrijke huwelijksgasten
Op jullie trouwdag zijn er natuurlijk mensen die jullie willen bedanken voor hun taak of hulp bij jullie huwelijk. Denk hierbij aan de ceremoniemeesters, jullie getuigen of bijvoorbeeld de ouders. Het is gebruikelijk om voor deze sleutelfiguren in jullie bruiloft een speciaal cadeau te kopen. In dit artikel lees voor wie je cadeaus kunt kopen, wat goede momenten zijn om de cadeaus te geven en tot slot geven we een aantal suggesties voor mogelijke cadeaus.

Wie zet je extra in het zonnetje?
Speciale bedankcadeaus worden naast de ceremoniemeester ook vaak gegeven aan eventueel aanwezige bruidsmeisjes en aan de getuigen om een herinnering over te houden aan de bruiloft. Aangezien de taak van de ceremoniemeester veel meer verantwoording met zich meedraagt en er ook voor de bruiloft al veel geregeld moet worden is het logisch dat aan het cadeau voor de ceremoniemeester net even wat meer persoonlijke aandacht wordt besteed.

Vaak wordt er ook aan een speciaal cadeau voor de ouders gedacht, omdat deze in veel gevallen een financiële of materiele bijdrage aan de bruiloft leveren.

Het is over het algemeen overigens niet nodig om cadeaus te kopen die van grote financiële waarde zijn, trouwcadeaus met een bijzondere emotionele waarde zijn net zo gewaardeerd. Zorg er daarom voor dat de cadeaus persoonlijk zijn en dat het duidelijk is dat ze ter ere van jullie bruiloft zijn.

Wat is een goed moment?
Het moment waarop jullie de cadeaus geven bepalen jullie helemaal zelf. Hiervoor bestaan geen regels. Het kan de avond voor de bruiloft, op de bruiloft zelf (bijvoorbeeld tijdens jullie speech of wanneer jullie het feest verlaten), de dag erna of zelfs nog later. Als jullie ervoor kiezen om de cadeaus op de dag zelf te geven, bedenk dan wel hoe de cadeaus op de feestlocatie komen en of dit praktisch is.

Tip: Geef de cadeaus voor de speciale gasten tijdens het huwelijksdiner. Het kan een leuke onderbreking zijn om deze dierbaren in het zonnetje te zetten.

Tip: Ga tijdens jullie huwelijksreis op zoek naar cadeaus voor de mensen die jullie speciaal willen bedanken. Je hebt dan meteen een persoonlijk cadeau dat doet denken aan jullie honeymoon! Zeg dit wel even van tevoren tegen de personen in kwestie, anders zouden ze kunnen denken dat jullie ze vergeten zijn.

Cadeau-ideeën ceremoniemeester
Zoals gezegd is de rol van de ceremoniemeester groot en is er heel wat tijd en energie gaan zitten in het organiseren van jullie bruiloft. Daar mag als teken van dank best een mooi cadeau tegenover staan!
Hieronder enkele ideeën:
 • Een verwendagje in een spa of een diner hotelovernachting
  (om bij te komen van alle huwelijksstress)

 • Een uitstapje of diner samen met jullie

 • Een gegraveerd horloge of ander sieraad

 • Een tegoedbon van een parfumerie

 • Champagneset met gegraveerde glazen en koeler

 • Speciaal gemaakt fotoboekje van de bruiloft
Cadeau-ideeën getuigen en bruidsmeisjes
Getuigen en bruidsmeisjes vinden het vaak al een hele eer en daarmee een cadeau dat ze gevraagd worden, maar een blijvende herinnering aan jullie huwelijk als teken van dank is natuurlijk een leuk gebaar. Hieronder enkele ideeën:
 • Mooie pen met inscriptie (waarmee ze meteen jullie trouwakte tekenen)

 • Een goede fles wijn (met eigen etiket)

 • Een ingelijste foto van het moment suprême

 • Champagneglazen met jullie initialen erin

 • Speciaal gemaakt fotoboekje van de bruiloft
Er bestaan ontzettend veel mogelijkheden voor gepersonaliseerde cadeaus. Kijk ook eens rond op internet en begin je zoektocht naar de perfecte cadeaus hier.

Tip: Als jullie er voor kiezen een graveerde pen aan de getuigen cadeau te doen, geef deze dan voor de huwelijksvoltrekking en niet tíjdens. Door de zenuwen kan het namelijk gebeuren dat de getuige het inpakpapier maar moeilijk van het doosje krijgt, waardoor dit de voltrekking op kan houden.

Cadeau-ideeën ouders
Ouders vinden het altijd leuk om foto's te ontvangen van jullie grote dag. Een eigen fotoalbum, een kleine variant van jullie huwelijksalbum, is een leuke optie. Of een mooie foto van jullie samen in een mooi bijzonder lijstje.

Tip: Bespreek vooraf met de fotograaf wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot ‘minifotoalbums’ voor bijvoorbeeld jullie ouders. Lees hierover ook de pagina fotoreportage.
Gerelateerde specials:
» Getuigen
» Bruidsmeisjes
» Bruidskinderen
» De ceremoniemeester: regisseur van jullie bruiloft

Gerelateerde artikelen:
» Originele trouwbedankjes
» Bedankgeschenken voor het goede doel?
» Persoonlijke touch
» <Welke trouwfotograaf kiezen we?

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!