| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » De trouwambtenaar »
De trouwambtenaar
Met de juiste aandacht en accenten kun je een huwelijksceremonie vrij gemakkelijk heel persoonlijk maken. Hoe? Je leest er alles over in dit artikel.

Goede bespreking met de trouwambtenaar
Een trouwambtenaar oftewel BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) zal altijd een voorgesprek met jullie plannen ter voorbereiding op de ceremonie. In dit gesprek kan de BABS jullie een beetje leren kennen, zodat hij of zij een toespraak over jullie kan houden. Nu zullen de meeste BABSen hun vak verstaan en prima in staat zijn in één gesprek genoeg te weten te komen voor het maken van een mooie toespraak.


Maar niet iedere BABS zal even doortastend zijn. Heb je het gevoel dat jullie trouwambtenaar niet genoeg weet of de verkeerde vragen stelt? Bespreek dit dan gewoon. Spreek je verwachtingen uit en kom desnoods zelf met persoonlijke informatie die hij of zij kan gebruiken. Zie je het sowieso niet zitten om een ambtenaar aangewezen te krijgen? Overweeg dan om een freelance BABS in te schakelen. Je betaalt hier misschien meer voor, maar dan weet je tenminste zeker dat je de persoonlijke ceremonie krijgt die je voor ogen had.

Lees alles over de BABS in het artikel 'De huwelijksceremonie' op de pagina huwelijksceremonie wettelijk.

Freelance BABS inschakelen
Als je in een gemeente trouwt waar je de BABS niet zelf kunt kiezen, is het soms maar afwachten of de ceremonie daadwerkelijk gaat worden zoals je gehoopt had. Wil je hier bij voorbaat al van verzekerd zijn, dan kan een freelance BABS uitkomst bieden.

Een freelance BABS gaat namelijk verder dan een 'normale' BABS. Hierdoor staat hij of zij garant voor een persoonlijke ceremonie op maat. Ze nemen langer de tijd om jullie als koppel te leren kennen en om jullie wensen ten aanzien van de ceremonie te inventariseren. Bij een 'normaal' wettelijk huwelijk wordt vlak voor het huwelijk meestal één voorgesprek met de BABS ingepland. De freelance BABS zal zeker meerdere gesprekken met jullie voeren, hierdoor kan hij of zij meer de diepte in gaan. Het resultaat is een mooie en persoonlijke toespraak op maat.

Daarnaast kan de freelance BABS jullie in principe ook op iedere locatie in de echt verbinden. Uiteraard hangt hier een ander prijskaartje aan dan wanneer je gebruik maakt van een 'gewone' BABS, maar voor veel stellen is het dit absoluut waard. Er zijn in Nederland tal van freelance trouwambtenaren, met elk hun eigen stijl, opbouw en voorbereidingsprocedures. Voelen jullie wel wat voor een freelance BABS? Kijk dan eens op internet of vraag in je omgeving of mensen goede ervaringen hebben met freelance BABS-en.

Lees ook het artikel 'de freelance BABS' op de pagina huwelijksceremonie wettelijk.

Gerelateerde specials:
» De trouwlokatie
» Trouwgeloftes en rituelen
» Het moment!
» De dierbaren
» Inspiratie gedichtjes
» Een verschrikking van een trouwambtenaar

Gerelateerde artikelen:
» De freelance BABS
» Hip: getrouwd worden door een bekende
» Freelance pastors
» De kerkelijke huwelijksceremonie
» De huwelijksceremonie
» Huwelijksvormen
» Trouwen en het Hindoeïsme
» Trouwen en het Jodendom

Gerelateerde trends:
» Trend 2011: trouwen onder een boom

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!