| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » muziek » artikelen » Trouwmuziek: de valkuilen! »
Trouwmuziek: de valkuilen!
Tijdens veel feesten is er wel iets aan te merken op de muziek. De muziek stond te hard, het was niet je muziekstijl of de zangeres zong vals. Vermijd de volgende valkuilen en voorkom irritaties bij je gasten!

Fout 1: vergeten naar de geluidsrestricties te vragen
Vraag altijd of er regels of restricties aan de geluidssterkte zijn gebonden. Op sommige locaties mag het geluid niet harder zijn dan een bepaald aantal decibel. Er bestaan ook locaties waar na een bepaalde tijd geen muziek meer gedraaid mag worden. Je wilt natuurlijk niet dat je feest vroegtijdig afgebroken wordt.

Fout 2: de DJ niet ontmoet tot de huwelijksdag
Een face-to-face ontmoeting is de beste manier om te beslissen of een DJ voldoende kwaliteit bezit en of het de DJ is die bij jullie past. Het is belangrijk om een persoonlijke klik te hebben met de DJ en dat het de persoon is die jullie een geweldige dag kan bezorgen.

Fout 3: een te kleine dansvloer
Als er geen ruimte is om te bewegen, kan dansen op de dansvloer een nachtmerrie zijn. Iedereen botst tegen elkaar aan, glazen breken en drankjes worden verspild. Meer ruimte nodigt de gasten uit om te gaan dansen!

Fout 4: één soort muziek draaien
Te veel van hetzelfde is te veel van het goede als het over muziek gaat! Op een bruiloft zijn vaak mensen van verschillende leeftijden. Wissel van muziek en iedereen is tevreden.

Fout 5: vergeten een niet-spelen lijst te maken
Het laatste wat je tijdens je bruiloft wilt horen is een lied dat je herinnert aan je ex! Maak een lijst van nummers die absoluut niet gespeeld mogen worden en geef deze aan de DJ of band.Fout 6: te veel nummers aanvragen
DJs draaien ongeveer 12 tot 15 nummers per uur. Voor een feest dat 4 uur duurt kan je ongeveer 60 nummers uitkiezen. Het is goed om bijvoorbeeld een lijst van 25 nummers op te stellen, de overige nummers laat je de DJ bepalen. Hij kan zelf nummers kiezen of verzoeknummers van de gasten draaien.

Fout 7: een te lang nummer kiezen
Je hebt van die nummers die wel 10 minuten duren. De meeste gasten zijn na 3 minuten toe aan afwisseling. Natuurlijk kan er af en toe een nummer tussen zitten van 5 minuten maar 10 minuten is wel erg lang!

Fout 8: geen aandacht voor de sfeer van het feest
Als de gasten al een receptie en een diner hebben gehad hebben ze waarschijnlijk behoefte aan een rustig praat en drink momentje. Probeer op deze momenten niet iedereen op de dansvloer te krijgen. Voor een meer actieve sfeer kort je de receptie in en serveer je bijvoorbeeld hapjes. De gasten zitten niet zo vol en hebben meer energie over om te feesten!

Fout 9: te veel onbekende nummers
Jij houdt van allerlei soorten muziek, de gasten misschien niet. Ze gaan naar een bruiloft en verwachten muziek te horen die ze kennen en waarop ze kunnen dansen. Onthoud de volgende regel: 90% van de muziek die wordt gespeeld moet bij 90% van de gasten bekend zijn!Fout 10: niet goed kortsluiten met de DJ
Ben er zeker van dat de DJ waarmee je gesproken hebt ook de DJ is die op je feest komt draaien. Veel grotere bedrijven hebben meerdere DJs in dienst en draaien op meerdere evenementen tegelijk. Vraag daarom altijd naar de DJ die op jouw feest komt draaien.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek muziek en entertainment

Gerelateerde artikelen:
» (Live) Muziek voor de kerk en de trouwlocatie
» Populaire huwelijksnummers
» Bruiloftmuziek voor de receptie en het diner
» Muziek op het huwelijksfeest
» Goede afspraken
» Sfeermakers: de special acts
» Entertainment voor de kids
» Culinaire specials
» De huwelijksceremonie
» De kerkelijke huwelijksceremonie

Gerelateerde specials:
» Het moment!
» Laatste voorbereidingsactiviteiten

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven op het gebied van muziek en entertainment
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!