| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » specials » Casual »
Casual
Als er voor de dresscode casual gekozen wordt betekent dit dat het een informele bijeenkomst is. Zowel voor mannen als vrouwen mag de kleding comfortabel zitten. Het is leuk om de kleding aan de omgeving en gelegenheid aan te passen. Kies bij een strandfeest voor een korte broek, t-shirt of luchtig jurkje. Bij een bruiloft in de zomer is het leuker om een zomerjurkje of een cocktailjurkje te dragen.

Business Casual
Deze vorm van Black Tie zie je vooral terug tijdens een businessbijeenkomst of bij een diner in een restaurant. Draag als man geen pak! Business casual staat voor een pantalon met een overhemd met bijvoorbeeld een button down kraag. Stropdassen zijn overbodig. Zorg dat je casual overkomt zonder een spijkerbroek te dragen. Voor vrouwen betekent business casual het dragen van een rok, broek, bloes of een jurk. Deze kledingstukken mogen lekker zitten en toch formeel overkomen. Onthoud: een spijkerbroek is "not done"!


Dress Casual
Dress casual is de sociale variant van business casual. Zowel mannen als vrouwen dragen geen spijkerbroek. Bij deze dresscode is het de bedoeling dat je outfit er net wat mooier uitziet dan je normale zakelijke outfit.

California Casual
California Casual wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Vooral rond de Amerikaanse westkust spotten we deze dresscode steeds meer! Voor mannen en vrouwen betekent dit precies hetzelfde. Alles kan! Een spijkerbroek is een must, T-shirts en polo's kunnen ook. In de zomermaanden zijn zelfs sandalen en korte broeken acceptabel.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek trouwkostuum

Gerelateerde specials:
» Black Tie
» White tie
» Formeel en informeel

Gerelateerde artikelen:
» Dresscodes

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!