| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 




home » alles over trouwen » specials » Formeel en informeel »
Formeel en informeel
Welke regels gelden voor een formele dresscode of een informele dresscode, je leest het in deze special.

Formeel
Bij een formele dresscode gelden dezelfde regels als bij Black Tie. Als er enkel, dresscode: formeel staat vermeld mag er wel creativiteit worden gebruikt. Draag bijvoorbeeld een smoking zonder stropdas of een bijpassend vestje in een fancy kleur!




Semi-formeel
Dit is de moeilijkste dresscode! Het is moeilijk om niet over-dressed of under-dressed te verschijnen. De dresscode is niet formeel maar een pak is meestal wel gewenst. Tegenwoordig verdwijnen de pakken steeds meer uit beeld, jammer want het staat de meeste mannen prachtig! Het ligt aan de omgeving en gelegenheid of een pak gebruikelijk is. Voor vrouwen betekent semi-formeel het dragen van een cocktail-dress of een lange avondjurk. Combineer deze jurk met een mooi kapsel!

Erg formeel
Erg formeel betekent eigenlijk hetzelfde als White Tie. Wil je meer weten over deze dresscode? Lees dan ook de special 'White Tie'.

Informeel
Informeel staat voor een gezellige en ontspannen sfeer. Een informele dresscode is hetzelfde als casual. Alles kan! Kies kleding die makkelijk zit en die goed bij de gelegenheid en omgeving past.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek trouwkostuum

Gerelateerde specials:
» Black Tie
» White tie
» Casual

Gerelateerde artikelen:
» Dresscodes
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!