| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » beauty » artikelen »

bruidsmake-up en beauty


Op je eigen bruiloft wil je natuurlijk het stralende middelpunt zijn door er op je best uit te zien. Waarschijnlijk zul je puur van geluk al stralen en het klopt dat echte schoonheid van binnenuit komt, maar de natuur een paar handjes helpen kan nooit kwaad. Of het nu gaat om een stralende huid en visagie, prachtige bruidsnagels of een spectaculair bruidskapsel: met een goede voorbereiding en de juiste verzorging zul jij je absoluut de prinses op het bal voelen.

Op deze pagina lees je alles! Van schoonheidsbehandelingen maanden van tevoren tot de visagist die bij je thuis komt op de dag zelf.
 
De schoonheidsspecialiste: begin ruim van tevoren
De schoonheidsspecialiste is gespecialiseerd in huidverzorging. Als geen ander kan zij jouw huid de verzorging geven die het nodig heeft om er zo stralend mogelijk uit te zien op de grote dag.
Het bruidskapsel
Een kapsel kan een look maken of breken. Net als bijvoorbeeld het bruidsboeket moet het bruidskapsel daarom perfect bij jou en bij je jurk passen. In dit artikel lees je alles wat je wil weten over bruidskapsels.
Welk trouwkapsel past bij welk gezicht?
Natuurlijk zal de kapper jou persoonlijk advies geven over welk trouwkapsel mooi staat bij jouw gezicht, maar het is fijn om alvast wat richtlijnen te hebben. Daarom vind je in dit artikel de Do’s en Don’ts voor elke vorm gezicht:
Bruidsmake-up
Met de juiste bruidsmake-up wordt je natuurlijke schoonheid benadrukt zonder overdreven opgemaakt te lijken. En op je huwelijksdag wil je er natuurlijk op je allerschoonst uitzien! Een goede make-up is daarom erg belangrijk. Lees alles over bruidsmake-up in dit artikel.
De natural-look!
De meest toonaangevende bruidsmake-up is nog altijd de natural-look. Bij een natural-look worden zoveel mogelijk natuurlijke tinten gebruikt, zodat je er niet overdreven opgemaakt uit ziet.
Shapen & highlighten
Iedere bruid heeft een andere vorm gezicht. De visagist zal op basis van jouw beenderstructuur bepalen tot welke vorm jouw gezicht behoort. Daarna wordt gekeken of het noodzakelijk is om door middel van 'shapen & highlighten' bepaalde correcties aan te brengen.
Must: De EHBH-Kit
Gedurende je trouwdag zijn er vast momenten dat je je make-up even bij wilt werken of je even op wilt frissen. Daarnaast kunnen er –al hopen we natuurlijk van niet- altijd kleine ongelukjes of ongemakjes optreden. Zoals bijvoorbeeld uitgelopen make-up door regen of gelukstranen, vlekken in je witte jurk, een ladder in je panty of een acute hoofdpijnaanval van de zenuwen. Je moet er eigenlijk niet aan denken, maar je kunt je hier gelukkig op voorbereiden door de juiste spulletjes mee te nemen:
De Eerste Hulp Bij Huwelijken-Kit voor bruiden!
Bruidsarrangementen
Sommige schoonheidsspecialisten, kappers, visagisten of andere beautycentra bieden speciale bruidsarrangementen. Deze arrangementen zijn meestal totaalpakketten met daarin gezichtsbehandelingen, bruidsmake-up en het bruidskapsel. Dan ben je in één klap klaar dus!
Manicure voor mooie handen
Je handen en nagels staan op je trouwdag voortdurend in de belangstelling: bij het uitwisselen van de ringen, bij het tekenen van de trouwakte, bij het aansnijden van de bruidstaart, bij de vele felicitaties die jullie in ontvangst nemen. Daarnaast zullen ze ook op de trouwfoto’s veelvuldig te zien zijn. Zorg er daarom voor dat ze er op hun best uitzien!
Vergeet de pedicure niet!
Ons laagste lichaamsdeel vergeten we nog wel eens. En dat terwijl de voeten ons hele gewicht dragen bij elke stap die we zetten. Zorg daarom voor goed verzorgde voeten op je bruiloft, zeker omdat je een groot gedeelte van de dag staat en waarschijnlijk niet je meest comfortabele schoenen draagt.
Zonnebankkuurtje
Als je zin hebt in een gezond bruin kleurtje op je trouwdag, kun je een aantal weken voor de bruiloft nog even een zonnebankkuurtje nemen bij de zonnestudio. Even onder de zonnebank werkt ook nog eens ontspannend in de drukke tijd naar jullie huwelijksdag toe.
(White) Smile!?
Op je bruiloft lach je als het goed is veel. En dan willen we natuurlijk een mooie, warme en zelfverzekerde glimlach: eentje van oor tot oor. Nu is van nature helaas niet iedereen gezegend met een stralend wit gebit en dit weerhoud je er misschien van om voluit te lachen. Dat zou toch jammer zijn? Zeker voor de foto's.
Afslanken voor de bruiloft
Veel aanstaande bruiden willen nog wel wat kilootjes kwijt en zien de bruiloft die in het vooruitzicht ligt als enorme stimulans om af te vallen. Je hebt een duidelijk doel, een eindstreep én een grote beloning: Namelijk er op je slankst uitzien op één van de mooiste dagen van je leven. Helemaal goed dus, zou je denken!
Beauty voor de bruidegom
De metroman is in de 21ste eeuw volledig geaccepteerd. Een zelfbewuste en zelfverzekerde man besteedt aandacht aan zijn uiterlijk en vindt het belangrijk om er goed en verzorgd uit te zien. En dat is dus meer dan alleen het uitzoeken van een mooi trouwkostuum!
Hoe vind ik de perfecte foundation?
Foundation is dé basis voor de perfecte bruidslook! Hieronder lees je hoe je zeker weet dat je de juiste foundation kiest.
Tips:
» Onze tips op het gebied van bruidsmake-up en beauty

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel bruidsmake-up en beauty

Trends:
» Bruidsmake-up en beauty: trends 2009
» Trends: Flavour Visagie

Specialisten:
» Flavour Visagie
» Lenssen Coiffures

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven voor bruidsmake-up en beauty

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!