| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » bruidsboeket » artikelen »

bruidsboeket


Een bruid zonder bruidsboeket is als Sinterklaas zonder staf. Het bruidsboeket maakt het plaatje compleet en verdient daarom grote aandacht. Op deze pagina lees je alles wat je wilde weten over bruidsboeketten. De tradities, de mogelijkheden, de verschillende betekenissen en natuurlijk ontbreken ook de beste tips niet!

Naast het bruidsboeket zijn er tal van andere bloemversieringen die je bruiloft sfeer kunnen geven. Denk aan corsages voor de gasten, een bloemstuk voor op de auto of aankleding van de locaties. Het is stijlvol en mooi als al het bloemwerk in dezelfde stijl gemaakt wordt en een mooi samenhangend geheel vormt. Ook hierover vind je alles op deze pagina.
 
Geschiedenis en etiquette bruidsboeket
Het bruidsboeket is al een eeuwenlange traditie. Hoe het boeket door de eeuwen heen onderdeel van de bruiloft was en wat nu precies de etiquette is, lees je in dit artikel.
Het bruidsboeket kiezen: waar let ik op?
Waar let je op wanneer jij of je aanstaande het bruidsboeket uit gaat kiezen? Je leest er alles over in dit artikel.
Veel gebruikte bloemsoorten
De ene bloem is meer geschikt voor een bruidsboeket dan de ander. Daarnaast heb je te maken met seizoensbloemen en zijn er vanuit de traditie een aantal bloemsoorten die veel gebruikt worden.
Soorten bruidsboeketten
Bruidsboeketten zijn er in allerlei verschillende vormen. In dit artikel lees je wat de meest voorkomende zijn, zodat je de meest geschikte voor jou kan bepalen:
Bindtechnieken
Naast verschillende vormen van bruidsboeketten, zijn er ook verschillende bindtechnieken om het boeket bijeen te houden. Elke techniek brengt voor- en nadelen met zich mee. Lees verder om de voor jou meest geschikte techniek te bepalen:
Betekenis verschillende bloemsoorten
Verschillende bloemen symboliseren verschillende dingen. Het is natuurlijk een leuk detail om hiermee rekening te houden in de keuze van het bruidsboeket. In dit artikel vind je een alfabetisch overzicht van geschikte en minder geschikte bloemsoorten en waarvoor ze symbool staan:
Betekenis kleuren
Naast de betekenis van verschillende bloemen, staan ook verschillende kleuren van bloemen symbool voor een specifieke betekenis. Je leest het hier:
Betekenis rozen
Van alle bloemsoorten is de roos toch wel degene die het meest geassocieerd wordt met de liefde. Maar wat symboliseert een roos nu eigenlijk? En wat is het verschil tussen verschillende kleuren rozen? Je leest het in dit artikel.
Alternatief bruidsboeket
Wie een bruidsboeket onhandig of te traditioneel vindt, heeft diverse andere mogelijkheden om toch bloemen aan de trouwdag toe te voegen.
Gooien trouwboeket
Het tafereel van 'boeket gooien' kennen we vooral uit de bekende Amerikaanse wedding-films. De bruid gooit aan het einde van de avond haar trouwboeket weg. Achter haar staat een horde uitzinnige trouwlustige vrijgezelle dames klaar om het boeket te vangen. De gelukkige 'boeketvangster' zal de eerstvolgende zijn die trouwt, zo wil het verhaal. Iets voor jou??
Wie wat bewaart, heeft wat!
Wil je van je bruidsboeket een blijvende herinnering maken? Dan zijn er een aantal mogelijkheden om dit te doen. Welke lees je hier.
Etiquette corsages
In dit artikel lees je alles over corsages voor de daggasten van jullie bruiloft.
Bloemen bruidskinderen
Bruidsmeisjes en bruidsjonkers vergezellen het bruidspaar een groot gedeelte van de dag en het is daarom leuk om, geheel in stijl, deze kinderen ook van corsages of boeketjes te voorzien. In dit artikel vind je leuke ideeën.
Bloemstuk trouwauto
Op een trouwauto hoort eigenlijk een feestelijk bloemstuk. Er is veel keus in bloemwerken voor auto’s, qua vormen, kleuren en bloemsoorten. Laat je daarom goed informeren.
Aankleding locaties
Naast het bruidsboeket, de auto en de corsages voor de gasten, heb je natuurlijk ook nog de locaties. Denk aan het stadhuis, de kerk en de feestlocatie. Als jullie een wat breder budget hebben is het natuurlijk prachtig om ook deze, geheel in stijl, met bloemen aan te laten kleden. Laat je door dit artikel inspireren!
Zijden bruidsboeketten
Denk nu niet dat dit de nepbloemen van je oma zijn! Dit zijn prachtige zijden bruidsboeketten. Zijn echte bloemen je te krikkel, kies dan voor deze zijden bruidsboeketten!
Tips:
» Onze tips op het gebied van bruidsboeket

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel bruidsboeket

Trends:
» Bedankjes & kado's: trends 2009

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven voor bruidsboeketten

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!