| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » bruidstaart » artikelen »

bruidstaart


Eén van de hoogtepunten van je trouwdag is toch wel het aansnijden van de bruidstaart. Een mooie traditie met de feestelijke (etage)taart als absolute eyecatcher.

Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan? Wat zijn de gebruiken? Hoe ziet de traditionele bruidstaart eruit? Wat zijn meer moderne varianten van bruidstaarten? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van jullie perfecte taart als jullie gaan trouwen? Je leest het hier!
 
Traditie bruidstaarten
Over de geschiedenis van bruidstaarten bestaan verschillende verhalen. Nieuwsgierig? Je leest er alles over in dit artikel.
Aansnijden bruidstaart
Het aansnijden van de taart is een absoluut hoogtepunt van de dag. Maar hoe 'horen' jullie dit eigenlijk doen? En wat is een goed moment? Je leest het in dit artikel!
De traditionele bruidstaart
We kennen allemaal de traditionele bruidstaart, bestaande uit meerdere rijkelijk versierde plateaus, die van groot naar klein lopen. Maar waar is de traditionele bruidstaart eigenlijk van gemaakt? Je leest het hier!
De banketbakker: eindeloze mogelijkheden
De originele bruidstaart met chipolata is nogal machtig en niet iedereen houdt van marsepein. Daarom zijn banketbakkers door de jaren heen eindeloos geïnspireerd geraakt om andere bruidstaarten te maken. Het resultaat: eindeloze mogelijkheden!
Grootte van de bruidstaart
Voor de grootte of hoogte van een bruidstaart wordt meestal uitgegaan van het aantal gasten. Over het algemeen houden banketbakkers de volgende richtlijnen aan:
Kosten van de bruidstaart
De prijzen van bruidstaarten variëren enorm en zijn natuurlijk niet in de laatste plaats afhankelijk van de grootte. Vaak rekenen banketbakkers daarom prijzen per persoon. Ga dan uit van ergens tussen de €2,50 en €10 per persoon.
De taarttopper
Het welbekende bruidspaartje mag natuurlijk niet ontbreken op de bruidstaart! Alles over het bruidspaartje als taarttopper lees je hier.
Persoonlijke bruidstaart
Ben je de traditionele bruidstaarten met al die etages zat? Wil je echt iets persoonlijks? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Van cupcakes tot een grote bruidstaart en van éénpersoonstaartjes tot taarten in overweldigende vormen. Het kan allemaal!
Unieke taarttoppers voor je bruidstaart
In dit artikel lees je alles over unieke taarttoppers. Van uilen tot engelen en pandas, deze taarttoppers zul je niet snel vergeten. Bij de eerste blik doen ze je hart smelten... En zeg nu zelf, wie vindt deze taarttoppers nu niet leuk?
Simpele taarttoppers voor je bruidstaart
Wie heeft ooit gezegd dat taarttoppers ingewikkeld moeten zijn... niemand! De taarttoppers in dit artikel zijn simpel en je kan ze zelfs helemaal zelf maken.
Gerelateerde specials:
» De bruidstaart die op de grond valt

Tips:
» Onze tips op het gebied van bruidstaarten

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel bruidstaarten

Trends:
» Bruidstaart: trends 2009

Specialisten:
» La Patissière

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven voor bruidstaarten

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!