| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » bruidstaart » tips »

Bruidstaart: tips

Tip 1

Gebruik een met warm water afgespoeld mes voor het aansnijden van de taart. Dit voorkomt dat de taart aan het mes blijft plakken. Het personeel van de feestlocatie zal hier meestal wel aan denken, maar je kunt het van te voren natuurlijk ook nog even vragen.

Tip 2

Trouw je in de zomer? Serveer in plaats van een traditionele bruidstaart een grote ijstaart of een zomerbruidstaart met bijvoorbeeld verse aardbeien. Lekker!

Tip 3

Proef eerst een aantal verschillende smaken alvorens jullie voor een bepaalde taart kiezen, let ook vooral op de machtigheid. Bij de meeste banketbakkers kan dit gratis. Eén van de leukere voorbereidingsactiviteiten dachten wij zo!

Tip 4

Zoek voordat jullie naar de banketbakker gaan alvast naar plaatjes van bruidstaarten die jullie mooi vinden, hiermee krijgt de bakker een beeld van wat jullie willen of kan hij eventueel een taart namaken.

Tip 5

Vraag de banketbakker of jullie foto’s mogen zien van taarten hij al gemaakt heeft, hier kan je uit opmaken of de stijl bij jullie past.

Tip 6

Kunnen jullie geen keuze maken over de smaak? Bij een taart met verschillende lagen kun je vaak verschillende smaken per laag kiezen!Tip 7

Minder gebruikelijk, maar erg lekker: Een chocoladebruidstaart! Zeker wanneer de taart geserveerd wordt als dessert.

Tip 8

De hippe taarten van tegenwoordig hebben vaak onzichtbare (inwendige) plateaus, zodat het één grote taart met verschillende lagen lijkt. Vraag de banketbakker naar de mogelijkheden!

Tip 9

Is het gezelschap te groot om iedereen een stuk van de bruidstaart te geven? Zorg dan voor een extra vierkant exemplaar van dezelfde samenstelling. De bediening kan de taart vanuit de keuken aan de overige gasten serveren.

Tip 10

Is het gezelschap te klein voor een spectaculaire bruidstaart met meerdere etages? Vraag dan aan de banketbakker of het mogelijk is één of twee kunstetages toe te voegen. Mooi voor het plaatje en vaak niet van echt te onderscheiden!

Tip 11

Geen budget voor een spectaculaire taart met etages? Een ander leuk en lekker idee is om petit fours, gebakjes of cupcakejes uit te stallen op een grote etagère. Dat ziet er net zo feestelijk uit!

Tip 12

Naast de gespecialiseerde banketbakkers zijn er ook veel professionele taartenbaksters die vanuit huis bruidstaarten op bestelling maken. Deze zien er vaak net zo mooi uit, smaken net zo goed, maar zijn een stuk voordeliger. Kijk voor voorbeelden eens op www.deleukstetaarten.nl.

Tip 13

Op zoek naar een eenvoudige en persoonlijke bruidstaart? Overweeg dan je eigen bruidstaart online te ontwerpen! Bij de Hema kan je bijvoorbeeld online je eigen taart bestellen met een persoonlijke foto, tekst en kaders voor maximaal 25 personen. Bestel er bijvoorbeeld meerdere en laat deze leuk presenteren op je feest. Zo heb je lekkere en persoonlijke taarten voor relatief weinig geld!

Tip 14

Hebben jullie iets speciaals mee gemaakt of elkaar op een speciale plek leren kennen, neem dit mee als inspiratie voor de cupcakes.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek bruidstaart

Artikelen:
» Onze artikelen op het gebied van bruidstaarten

Gerelateerde specials:
» De bruidstaart die op de grond valt

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel bruidstaarten

Trends:
» Bruidstaart: trends 2009

Specialisten:
» La Patissière

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven voor bruidstaarten

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!