| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » catering » artikelen »

partycatering en diner


Het huwelijksdiner vormt een belangrijk onderdeel van jullie huwelijk. Het diner biedt de gelegenheid om op deze drukke dag even intiem samen te zijn met de mensen die het allerbelangrijkst voor jullie zijn en even rustig stil te staan bij jullie kersverse geluk.
Het huwelijksdiner is tevens één van de grootste kostenposten van jullie huwelijksdag, de invulling ervan is daarom iets om goed over na te denken.

Er zijn een aantal keuzes die jullie moeten maken bij de invulling van het huwelijksdiner: hoeveel dinergasten nodigen jullie uit? Willen jullie een gangendiner of liever een lopend buffet? Of misschien zelfs wel alleen een lunch? Willen jullie het diner en het feest op dezelfde locatie? Hoe lang mag het huwelijksdiner duren? Is er aansluitend nog een feest? Willen jullie ook catering op het feest? En ga zo nog maar even door.

Gelukkig zijn de meeste cateringbedrijven of feestlocaties in staat maatwerk te leveren, en kunnen zij de catering compleet afstemmen op jullie wensen, of het nu gaat om een groep van 20 of 200 personen. Alles wat je wilde weten over het huwelijksdiner en de partycatering lees je op deze pagina.
 
Diner gastenlijst
De omvang van het aantal dinergasten is niet alleen bepalend voor de uiteindelijke kosten, maar ook voor de mogelijkheden en de sfeer van het diner. Bij een grote groep zal het vaak makkelijker zijn om een lopend buffet te verzorgen in plaats van een 5-gangen diner geserveerd aan tafel. Ook zal de sfeer een stuk minder intiem zijn dan bij een kleiner gezelschap. Wat voor diner willen we en voor wat voor sfeer gaan we?
Tijdsplanning diner
Hoe plan je het huwelijksdiner goed in en waar houd je rekening mee? Lees het hier!
Samenstelling diner
Er zijn oneindig veel mogelijkheden als het op de inhoud van het huwelijksdiner aan komt (niet in de laatste plaats afhankelijk van het budget). Lees dit artikel voor inspiratie.
Kinderen bij het diner
Zijn er veel (kleine) kinderen aanwezig tijdens het huwelijksdiner? Houd hier dan in je voorbereidingen al rekening mee. Hoe? Dat lees je hier.

Cateringservice op het feest
Op het huwelijksfeest moet er natuurlijk ook voor de nodige culinaire versnaperingen gezorgd worden. Een aantal gasten zal van ver komen en zal best trek hebben als ze aankomen. Daarnaast geldt dat je van feesten sowieso trek krijgt. Lees dit artikel voor ideeën op het gebied van cateringservice.
Partycatering
Nederland zit vol met goede cateraars met elk hun eigen specialiteiten. Uiteraard zit er veel verschil in assortiment en in prijzen. Laat je dus goed informeren en neem niet de eerste de beste voor de partycatering. Dit artikel helpt je in je zoektocht.
Definitief aantal gasten doorgeven
De feestlocatie(s) en/of cateraar willen meestal uiterlijk een paar weken van tevoren weten hoeveel gasten er definitief zullen komen. In een eerder stadium hebben jullie al besproken hoeveel gasten er ongeveer zullen komen, maar er kunnen altijd gasten bij komen of juist afvallen.
Alles over speeches
In dit artikel lees je alles over speeches, van de etiquette tot hoe je een goede speech maakt en voordraagt.
Vragen die je aan je cateraar moet stellen!
Je huwelijksreceptie is een van de grootste kostenposten van je huwelijk. Daarom is het erg belangrijk dat je een goed contract afsluit met je cateraar. Als je dit niet doet en je gewoon de eerste de beste catraar uit de goudengids neemt is de kans groot dat er iets fout gaat. Het laatste wat je wilt is dat de gasten je bruiloft herinneren doordat het eten verschrikkelijk was!
Tips:
» Onze tips op het gebied van de partycatering en diner

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel partycatering en diner

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven voor partycatering

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!