| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » huwelijksbedankjes » tips »

Bedankjes en kado's: tips

Tip 1

Zorg dat de huwelijksbedankjes op tijd en op een prominente plaats in de feestlocatie staan, zodat ook mensen die eerder naar huis gaan een bedankje meekrijgen. Je kunt dit het beste door de ceremoniemeester laten regelen en het is ook handig wanneer bijvoorbeeld een van de bruidskinderen bij de bedankjes staat om ze mee te geven (als deze nog niet naar huis zijn natuurlijk).

Tip 2

Als jullie geen bruidskinderen bij jullie bruiloft hebben, dan kunnen de huwelijksbedankjes ook in een grote mand, mooie schaal of feestelijk versierde doos bij de uitgang neergezet worden. Zo kan iedereen zelf bij het verlaten van de receptie of feestruimte een cadeautje meenemen.

Tip 3

Zorg dat er altijd wat extra bedankjes zijn, zodat jullie bijvoorbeeld ook de bandleden of de cateringmedewerkers nog een bedankje mee kunnen geven mocht dit spontaan in jullie opkomen.

Tip 4

Bestel de bedankjes op tijd, want er zitten vaak lange levertijden op, zeker wanneer je via internet bestelt.

Tip 5

Klein budget? Geef één trouwbedankje per koppel of per gezin in plaats van per persoon. Dit scheelt aanzienlijk in het aantal en dus in de kosten.Tip 6

Vergeet niet om mensen die aan de bruiloft hebben meegeholpen apart een speciaal en persoonlijk cadeau te geven. Denk aan de ceremoniemeesters, de getuigen, jullie ouders en de bruidskinderen. Lees hierover meer in de special ceremonieteam.

Tip 7

Bij sommige fotografen is het mogelijk om op dezelfde dag nog bedankkaartjes mét huwelijksfoto af te laten drukken. De gasten krijgen dan aan het einde van de avond een persoonlijk kaartje met een foto van die dag mee. Het is misschien een beetje stressen voor de fotograaf, maar het scheelt jullie weer een hoop werk en postzegels achteraf én het is natuurlijk een super leuk aandenken.

Tip 8

Neem in je cadeaulijst artikelen op uit alle prijsklassen, zodat gasten zich niet verplicht voelen meer te besteden dan zij willen of kunnen.

Tip 9

Wanneer jullie liever geld dan cadeaus van de gasten krijgen, maak dit dan duidelijk kenbaar, bijvoorbeeld op jullie uitnodiging of op de persoonlijke huwelijkswebsite. Je zou zelfs het rekeningnummer op de uitnodiging of website kunnen vermelden, zodat je achteraf niet met een stapel enveloppen zit te kijken.

Tip 10

Jullie kunnen ook aan de familie of bijvoorbeeld de ceremoniemeester vragen om een groepscadeau te regelen. Getrouwde koppels geven vaak aan dat de cadeaus die ze gekregen hadden van een groep familie of vrienden favoriet waren. Dit is heel logisch aangezien je met een grotere groep ook een hoger budget hebt en dus een groter cadeau kunt kopen. Misschien dat mooie schilderij? Of toch dat dure Italiaanse espressoapparaat?

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek bedankjes en kado's

Artikelen:
» Onze artikelen op het gebied van bedankjes en kado's

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel bedankjes en kado's

Trends:
» Bedankjes & kado's: trends 2009

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven voor bedankjes en kado's

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!