| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » muziek » artikelen »

muziek en entertainment


Muziek is een onmisbaar ingrediënt op jullie bruiloft. De juiste muziek ontroert en zorgt voor de juiste persoonlijke toon en ambiance op jullie dag. Daarnaast kan muziek het huwelijksfeest maken of juist breken. Denk er daarom goed over na wat de gewenste sfeer en ambiance op jullie bruiloft is en zoek hier de juiste muziek bij. Op deze pagina lees je alles over muziek tijdens de ceremonie, muziek tijdens de receptie en het diner en natuurlijk over muziek tijdens het feest.

Veel bruidsparen kiezen er ook voor hun bruiloft iets extra's te geven door het inhuren van entertainment voor de gasten. Entertainment is natuurlijk altijd leuk, maar het heeft daarnaast ook de functie om de 'gaten' van de dag mee op te vullen. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat de daggasten al op de receptielocatie zijn, maar jullie nog trouwfoto's op locatie aan het maken zijn. Op deze pagina lees je ook alles over de mogelijkheden op het gebied van entertainment op jullie bruiloft.
 
(Live) Muziek voor de kerk en de trouwlocatie
Live muziek tijdens de ceremonie geeft jullie bruiloft een gouden randje, en zal menigeen kippenvel bezorgen. In een vroeg stadium kunnen jullie al beslissen of jullie live muziek willen tijdens de huwelijksinzegening, het zou namelijk jammer zijn als de artiest van jullie keuze niet meer beschikbaar is. Wanneer jullie er voor kiezen nummers vanaf een cd af te spelen, heeft het uitkiezen niet zo’n haast. Het is wel iets waar je alvast over na kan denken, zodat jullie echt nummers kiezen die betekenis hebben. Lees in dit artikel alles over muziek tijdens de huwelijksceremonie.
Populaire huwelijksnummers
Om je alvast een beetje inspiratie te geven voor mogelijke trouwmuziek, hebben we 40 populaire huwelijksplaten voor je op een rijtje gezet:
Bruiloftmuziek voor de receptie en het diner
Ook al aan de muziek tijdens de receptie en het diner gedacht?
Muziek op het huwelijksfeest
Op je huwelijksfeest kan muziek de avond maken of breken. Zeker als je een swingend feest wilt waar iedereen het grootste deel van de avond op de dansvloer te vinden is. Met de keuze van de muziek heb je hier zelf gelukkig grote invloed op!
Goede afspraken
Om teleurstelling op de avond zelf te voorkomen, is het belangrijk van tevoren een goed beeld te hebben van wat je kunt verwachten en vooral duidelijke afspraken maken met de band of DJ. Check in elk geval de volgende zaken:
Sfeermakers: de special acts
Je hebt aan alles gedacht: feestlocatie, catering, DJ en zelfs een leuke band, alle basisingrediënten voor een geweldig feest zou je zeggen. Maar feestgangers zijn verwend tegenwoordig, willen zoveel mogelijk vermaakt worden. Speciale acts kunnen daarin uitkomst bieden.
Entertainment voor de kids
Kinderen zijn nu eenmaal snel verveeld, daar zijn het kinderen voor. En laten we eerlijk zijn: een hele dag in je zondagse pak van verplichting naar verplichting moeten, waarbij je ook nog een groot gedeelte van de tijd stil moet zitten en vooral niet lekker mag spelen, is voor de meeste kinderen nou niet bepaald iets om naar uit te kijken. Dit wordt natuurlijk een heel ander verhaal als er vertier is. Het is dan ook raadzaam wanneer er veel kinderen op je bruiloft komen om wat entertainment voor ze te regelen.
Culinaire specials
Naast de 'reguliere' hapjes en/of catering kun je voor extra culinaire verwennerijen zorgen, die ook nog eens vermaak voor de gasten bieden.
Trouwmuziek: de valkuilen!
Tijdens veel feesten is er wel iets aan te merken op de muziek. De muziek stond te hard, het was niet je muziekstijl of de zangeres zong vals. Vermijd de volgende valkuilen en voorkom irritaties bij je gasten!
Gerelateerde specials:
» De persoonlijke huwelijksceremonie

Tips:
» Onze tips op het gebied van muziek en entertainment

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel muziek en entertainment

Trends:
» Muziek en entertainment: trends 2009

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven voor muziek en entertainment

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!