| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » notaris » artikelen »

notaris


Een notaris bezoeken is niet het eerste waar je aan denkt wanneer je de keus hebt gemaakt te gaan trouwen. Maar het is belangrijk jullie zaakjes goed te regelen, zeker als het gaat om de financiën. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer de partner zou komen te overlijden? Of als de zaak van één van de partners failliet zou gaan? Of, laten we hopen van niet, als jullie ooit besluiten te gaan scheiden.

Deze zaken kun je regelen door middel van het opstellen van huwelijkse voorwaarden, die vastgelegd moeten worden bij de notaris. Wanneer je niets regelt, trouwen jullie automatisch in gemeenschap van goederen. Dit is tegenwoordig echter niet erg gebruikelijk meer.

Uiterlijk 7 dagen voor de voltrekking van het huwelijk moeten huwelijkse voorwaarden vastgelegd zijn, maar het is verstandig al een paar maanden van tevoren een afspraak te maken bij de notaris over de mogelijkheden. Op deze pagina vind je inhoudelijke en praktische informatie over de huwelijkse voorwaarden.
 
Gemeenschap van goederen vs huwelijkse voorwaarden
Wat zijn precies huwelijkse voorwaarden? En waarom zou je hiervoor kiezen als je ook gewoon in gemeenschap van goederen kunt trouwen? Je leest er alles over in dit artikel.
Praktische informatie
De notaris bezoek je niet elke dag. Enige praktische informatie hierover kan daarom nooit kwaad.
Tips:
» Onze tips op het gebied van notaris

Bedrijvengids:
» Direct naar alle notarissen

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!