| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » openingsdans » artikelen »

openingsdans


De openingsdans: bij de gedachte alleen al krijgen veel bruidsparen een knoop in hun maag. Het is natuurlijk ook best spannend, jullie tweeën als kersvers paar alleen op de dansvloer, met alle ogen op jullie gericht. Zeker als één van jullie (lees: de man) weinig tot geen ritmegevoel heeft, kijk je hier misschien niet direct naar uit.

Maar eigenlijk is dat jammer. Met enkele voorbereidingen kan de openingsdans namelijk juist erg leuk zijn, zowel voor de gasten als voor jullie! En daar is helemaal niet zoveel voor nodig als je misschien denkt. Op deze pagina lees je alles.
 
Etiquette openingsdans
Als er ergens etiquette voor bestaan, dan is het wel voor de openingsdans. Lees er alles over in dit artikel!
Timing openingsdans
Veel bruidsparen hebben een voorkeur voor de openingsdans aan het begin van het feest. Dan is het maar gebeurd en kan iedereen lekker los op de dansvloer, is vaak de gedachte. Toch is dit volgens ons niet aan te raden.
Privé-dansles bij een dansschool
Voor veel paren blijft het een eng moment om voor zo'n grote groep mensen te dansen. Een paar privé-danslessen bij een dansschool kunnen dan je zelfvertrouwen vergroten, zodat jullie met een beter gevoel de dansvloer op gaan. Misschien iets voor jullie?
Verschillende soorten openingsdansen
De officiële openingsdans is volgens de etiquette een foxtrot of een engelse wals, maar andere ballroomdansen of latindansen zoals de salsa kunnen natuurlijk ook prima. In dit artikel vind je een overzicht van de meest voorkomende dansen. We hebben er meteen een aantal instructiefilmpjes bijgezet. Dit zijn misschien niet de meest hippe filmpjes, maar jullie kunnen wel meteen beginnen met oefenen!
Verras iedereen!
Zoals zoveel dingen overgewaaid uit Amerika: de spectaculaire openingsdans op bruiloften. Bruidsparen gaan de dansvloer op, beginnen braaf te slowen op een zoetige ballad en 'plotseling' valt de muziek uit. Het bruidspaar kijkt 'nietsvermoedend' en 'verbaasd' om zich heen en ineens wordt een nummer ingezet met een flinke beat en het bruidspaar gaat los! Maandenlang zijn ze vaak bezig geweest met deze ingestudeerde dansact op de meest uitbundige nummers. Iets voor jullie?
Wat is jullie nummer?
Hebben jullie een eigen liedje? De meeste bruidsparen hebben wel nummers waar ze speciale (romantische) herinneringen aan hebben en dat is natuurlijk ideaal voor de openingsdans. Het maakt de openingsdans romantisch, betekenisvol en persoonlijk.
Wie gingen jullie voor?
Willen jullie echt iets bijzonders van jullie openingsdans maken, maar ben je nog op zoek naar inspiratie? In dit artikel vind je originele openingsdansen van bruidsparen die jullie voor gingen. Gebruik deze als voorbeeld, maar laat je vooral leiden door wat bij jullie past. Alles kan en niets moet!
10 originele nummers voor de openingsdans
Het nummer "At Last" van Etta James hebben we inmiddels al zo vaak gehoord! Begrijp me niet verkeerd, het is een geweldig nummer maar inmiddels al wel grijs gedraaid! In dit artikel staan 10 originele nummers voor een geweldige openingsdans.
Verras je bruid(egom) met een openingsdans
Is een van jullie zo'n danser of wil hij of zij liever niet zo in de spotlight staan? Wat doe je dan met de openingsdans? Met deze tips kun jij je toch lekker uitleven op de dansvloer.
Gerelateerde specials:
» De persoonlijke huwelijksceremonie

Tips:
» Onze tips op het gebied van de openingsdans

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel openingsdans

Bedrijvengids:
» Direct naar alle dansscholen

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!