| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » openingsdans » tips »

Openingsdans: tips

Tip 1

Meestal is de fotograaf al vertrokken op het moment dat de openingsdans plaatsvindt. Maar dit moment wil je natuurlijk wel op de gevoelige plaat vastleggen! Vraag daarom iemand om foto's te maken en misschien ook iemand om te filmen. Het leukste is om dit vanuit verschillende hoeken te zien, zodat je ook ieders gezichtsexpressie terugziet.

Tip 2

Als je er zeker van wilt zijn dat mensen de dansvloer opgaan na de openingsdans, laat de DJ er dan meteen een opzwepend nummer ingooien om de stemming er goed in te krijgen. Sleep desnoods ook vrienden en vriendinnen gewoon de dansvloer op.

Tip 3

Zorg in de feestzaal voor een opstelling die uitnodigt tot dansen. Belangrijk is dat de dansvloer centraal ligt en geïntegreerd wordt in het feest. Je kunt dit bijvoorbeeld bereiken door hangtafels rondom de dansvloer te zetten, dit verkleint de afstand tot de dansvloer.

Tip 4

Maak de openingsdans niet te lang. Bij een traditionele ballad is 1½ minuut meer dan genoeg, daarna zal de aandacht van de gasten verslappen.

Tip 5

Ritme kunnen houden is niet alleen afhankelijk van tellen, je kunt ook prima een choreografie maken op een tekst. Vraag je dansleraar om de mogelijkheden, vooral handig als je echt geen ritmegevoel hebt.

Tip 6

Een aantal dansscholen bieden aparte ‘honeymooncursussen’ aan, waarin je samen met andere aanstaande bruidsparen dansles krijgt. Misschien iets voor jullie?Tip 7

Gaan jullie voor een surpriseact? Probeer het dan écht geheim te houden voor iedereen! Des te groter is de verrassing.

Tip 8

Begin een aantal maanden van tevoren met instuderen wanneer jullie echt een verpletterende act neer willen zetten. Je haalt dit niet met een lesje of 5.

Tip 9

Moeite met het uitzoeken van het openingsnummer? Kijk eens welke nummers er tijdens jullie eerste ontmoeting in de hitparade stonden, vaak komen daarmee de leuke herinneringen weer naar boven!

Tip 10

Zorg voor de zekerheid dat je jullie nummer ook op CD bij je hebt. Er kan namelijk altijd wat misgaan bij de band of DJ.

Tip 11

De nummers die jullie uitgekozen hebben voor jullie huwelijksceremonie zijn meestal ook erg geschikt voor de openingsdans.

Tip 12

Hebben jullie een dansleraar? Vraag hem of haar dan welke dans goed bij jullie nummer past.

Tip 13

Zorg dat je comfortabele dansschoenen draagt, zelfs als dat betekent dat je even van schoenen moet wisselen voor de openingsdans. Dat danst een stuk beter!

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek openingsdans

Artikelen:
» Onze artikelen op het gebied van de openingsdans

Gerelateerde specials:
» De persoonlijke huwelijksceremonie

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel openingsdans

Bedrijvengids:
» Direct naar alle dansscholen

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!