| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » specials » allereerste voorpret »

specials: allereerste voorpret


Wanneer jullie net hebben besloten te gaan trouwen, ben je natuurlijk door het dolle heen. Het liefste zou je het van de daken schreeuwen: WIJ GAAN TROUWEN!!! Iedereen die het maar wil horen wil je deelgenoot maken van jullie geluk. Je kan niet wachten met het plannen van de grote dag en zou het liefst direct naar de bruidsmodezaak sprinten voor het uitkiezen van je trouwjurk.

Een beetje enthousiasme kan zeker gaan kwaad, maar neem wel even rustig de tijd voor de eerste voorbereidingsfase. First things first! Wat deze eerste voorbereidingsactiviteiten zijn, lees je op deze pagina.
 
Traditie verloven
Vroeger was het heel gebruikelijk om je te verloven voordat je ging trouwen. De tijd tussen de verloving en de bruiloft werd in veel gevallen gebruikt om de uitzet bij elkaar te sparen.
Helemaal hip: het verlovingsfeest
Verloven heeft tegenwoordig meer een romantische dan een officiële betekenis gekregen. Het is misschien wat uit geweest maar nu is het zeker weer 'in de mode': het verlovingsfeest.
De trouwdatum vastleggen
Wanneer je hebt besloten elkaar het ja-woord te geven is het verstandig direct na te denken over een mogelijke trouwdatum. De trouwdatum leg je vaak als eerste vast bij de gemeente waar je gaat trouwen, daarna volgen meestal de feestlocatie en eventueel ook de kerk. In dit artikel lees je wat er komt kijken bij het vast leggen van de trouwdatum.
Bruidsbeurzen bezoeken
Met het opdoen van inspiratie en ideeën voor je bruiloft kun je niet vroeg genoeg beginnen. Bruidsbeurzen en bruidsmodeshows van bruidshuizen zijn hier een uitgelezen middel voor.
Trouwmagazines
De allereerste voorpret begint al bij het doorbladeren van de trouwmagazines, het bekijken van websites over trouwen en het bezoeken van huwelijksbeurzen. Welke trouwmagazines zijn er? Wat zijn de favorieten van de bruidsparen en welke inspiratie kan je opdoen? Je leest het allemaal in dit artikel!
Verloofd? To do list!
Als je vriend of vriendin je net ten huwelijk heeft gevraagd ben je nog helemaal in de zevende hemel. In dit artikel volgen de eerste 10 acties waaraan je moet denken.
Hip cadeau voor bruidsmeisjes
Het klaarmaken voor het bruidsfeest is één van de leukste rituelen voor de bruidsmeisjes en de bruid. Al de meiden vieren samen feest en het wordt een geweldige avond. Waarom zou je ze geen cadeautje geven waardoor ze nog een aantal geweldige feestjes kunnen beleven?
Kies je voor een grote of kleine trouwbeurs?
De sfeer proeven van een trouwdag en gericht vragen stellen aan professionals, dat doe je op een trouwbeurs. Alleen is de vraag welke beurs kies je? Ga je voor een grote, landelijke bruidsbeurs of toch voor een kleine en intieme trouwbeurs?
Gerelateerde artikelen:
» Traditie huwelijksaanzoek
» Ingrediënten voor een goed aanzoek
» Originele huwelijksaanzoeken
» Huwelijksaangifte doen
» Gemeente en trouwlocatie bepalen
» Bruidsmode: merken en collecties 2010
» Bruidsmode: merken en collecties 2011 
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!