| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » specials » bridezilla vs. anti-bride »

specials: bridezilla vs. anti-bride


Ze gaan compleet over-the-top bij het plannen van HUN perfecte trouwdag, rennen maandenlang gestresst rond als kip zonder kop, worden overdreven veeleisend en sparen daarbij werkelijk niemand. Ze hebben buitenproportionele verwachtingen van HUN dag en terroriseren familie en vrienden met hun belachelijke eisen. Dat de dag in essentie zou moeten draaien om de verbintenis met hun grote liefde, lijkt totaal ondergeschikt aan het streven naar perfectie. Zie hier de beschrijving van de Bridezilla pur sang.

En ja, het zal jullie niet verbazen dat de term Bridezilla geboren is in het trouwzieke Amerika. Het gelijknamige televisieprogramma met Bridezilla herself als (comedy)star trekt wereldwijd wekelijks miljoenen kijkers. En het enige wat de programmamakers voor deze kaskraker hoeven te doen is de camera laten lopen. Miss bride-to-be zorgt vervolgens zelf ge-ga-ran-deerd voor het nodige vermaak! Als ze niet doorflipt tegen één van de bruidsmeisjes of zichzelf totaal van de wereld zuipt, om een nervous breakdown te voorkomen, loopt ze wel de hele dag te vloeken en te tieren om vervolgens in huilen uit te barsten.

Maar wat zou jij doen als het twee meter hoge ijssculptuur niet zoals afgesproken van Chaudfontaine
mineraalwater gemaakt blijkt, maar van Perrier?! Of als de duiventeler het toch net iets te ver vindt gaan om honderd van zijn duiven goud te sprayen voor de gelegenheid? Dat ze niet snappen dat het JOUW dag is! Je zou er bijna overspannen van worden...

Ach, 'wij nuchtere Hollanders doen niet mee aan die toestanden' horen we jullie denken. Maar we waarschuwen: roep niet te snel, want wie weet ben jij ook een Bridezilla in de dop! Enigszins nieuwsgierig geworden?? Lees dan vooral verder!
 
Ben jij een Bridezilla (in spé)?
Waren één of meerdere kenmerken van de inleiding van deze special: 'Bridezilla vs. anti-bride' op jou van toepassing? Dan ben je mogelijk al slachtoffer van het Bridezilla-syndroom. Herkende je niets? Dan behoor je gelukkig nog niet tot de Bridezilla-schare. Maar juich niet te vroeg, want je bent nog niet uit de gevarenzone!
Hoe hou ik mijn Bridezilla-acties binnen de perken
Bang om ook in een Bridezilla te transformeren? Met de de volgende tips hou je het hoofd koel...
Gedoemd tot Bridezilla?!
Volgens de website www.bridezilla.com (ja die bestaat echt) is iedere vrouw gedoemd ooit een Bridezilla te worden. Je kunt er dus eigenlijk gewoon niets aan doen. Grijp onderstaande argumenten daarom aan ter verdediging, mocht je van Bridezilla-trekjes beticht worden.
Hoe (niet) te dealen met een Bridezilla
Heeft een vriendin of familielid van jou zich ontpopt tot een ware Bridezilla? Dan is dit artikel voor jou!
Antibride: Bridezilla's beware!
Je kunt er donder op zeggen dat op iedere beweging een tegenbeweging volgt. Zo ook op de Bridezilla-beweging. De 'Antibride' als antwoord op haar tegenpool kon daarom niet lang uitblijven.
Gerelateerde artikelen:
» De perfecte trouwjurk: hoe vind je die?
» Aparte avondjurk
» Tweedehands bruidskleding: Z.G.A.N.!
 
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!