| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 




home » specials » ceremonieteam »

specials: ceremonieteam


Met een goed ceremonieteam kan jullie bruiloft eigenlijk al niet meer kapot. Denk daarom goed na welke personen je een sleutelrol op jullie bruiloft wil laten spelen.

Vaak weet je al voordat je überhaupt trouwplannen hebt wie je eventueel zou vragen als getuigen, bruidsmeisjes en bruidskinderen mocht het zover komen. Wanneer jullie trouwplannen bekend zijn, kun je dit daarom maar het beste meteen regelen, dit mag best al een jaar van tevoren. Lees alles wat je wil weten over deze belangrijke personen op deze pagina.

Daarnaast is een goede ceremoniemeester onmisbaar op jullie bruiloft, het scheelt jullie vanaf het allereerste begin veel stress wanneer je weet dat de planning en het verloop van jullie grote dag in goede handen ligt. Op deze pagina lees je alles over de rol van, de keuze voor en de precieze taken van een ceremoniemeester.
 
Getuigen
Wanneer je gaat trouwen heb je getuigen nodig. Minimaal 2 (voor ieder 1) en maximaal 4 (voor ieder 2). In principe hoeven de getuigen alleen een handtekening in het trouwboekje te zetten, maar wel een erg belangrijke! Met de handtekening geven de getuigen toestemming voor het huwelijk en in die zin is het dus een erg eervolle taak.
Bruidsmeisjes
Wanneer je aan bruidsmeisjes denkt, komt er waarschijnlijk een beeld naar boven van wanhopige vrijgezelle dames in kleurige jurken met pofmouwtjes en strikken op zoek naar een date. Het beeld dat we kennen uit de Amerikaanse cliché weddingfilms.
Bruidskinderen
Hoe schattig is het om op je trouwdag een aantal kleine hummeltjes in prinsessenjurkjes of kostuumpjes achter je aan te hebben lopen. Bruidskinderen geven je bruiloft echt iets extra’s.
De ceremoniemeester: regisseur van jullie bruiloft
De ceremoniemeester heeft een cruciale rol bij het succesvol verlopen van je bruiloft, hij of zij is als het ware de regisseur op jullie grote dag. Hij of zij doet niet alleen een aantal voorbereidingen, maar zorgt er ook voor dat alles vlekkeloos verloopt op jullie bruiloft zodat dat jullie je de hele dag nergens zorgen over hoeven te maken. Ook fungeert de ceremoniemeester als contactpersoon voor de gasten.
Cadeaus voor belangrijke huwelijksgasten
Op jullie trouwdag zijn er natuurlijk mensen die jullie willen bedanken voor hun taak of hulp bij jullie huwelijk. Denk hierbij aan de ceremoniemeesters, jullie getuigen of bijvoorbeeld de ouders. Het is gebruikelijk om voor deze sleutelfiguren in jullie bruiloft een speciaal cadeau te kopen. In dit artikel lees voor wie je cadeaus kunt kopen, wat goede momenten zijn om de cadeaus te geven en tot slot geven we een aantal suggesties voor mogelijke cadeaus.
Gerelateerde artikelen:
» Traditie vrijgezellenfeest
» Een vrijgezellenfeest organiseren
» Ideeën voor vrijgezellenfeesten
» Kinderen op de bruiloft
» Wat wordt er van mij verwacht als ceremoniemeester
» Een incapabel ceremonieteam

Gerelateerde artikelen:
» Kleding bruidskinderen
» Entertainment voor de kids
» Bloemen bruidskinderen
» Originele trouwbedankjes
» Bedankgeschenken voor het goede doel
» Persoonlijke touch
» Welke trouwfotograaf kiezen we?

 
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!