| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » specials » de 20 grootste trouwrampen »

specials: de 20 grootste trouwrampen


Wat kan er veel mis gaan op een bruiloft. En wat kan dat hilarische situaties opleveren! En wat zit je daar als bruidspaar toch vooral níet op te wachten. Gelukkig kunnen jullie zelf veel doen om trouwrampen te voorkomen! Lees daarom over de 20 grootste trouwrampen en zorg er voor dat jullie niet in dezelfde valkuilen lopen.
 
1. Een laveloos bruidspaar
Op je eigen bruiloft ben je vaak op van de zenuwen. Loopt alles wel goed? Zal hij 'ja' zeggen op het juiste moment? Hebben de gasten het wel naar hun zin? Is er genoeg tijd voor de foto’s? Hadden we nu aan het glutenvrije menu voor tante Nel gedacht? En dan moet je er ook nog eens op je mooist en vooral relaxed uitzien. En niet te vergeten: je moet ge-nie-ten, alles bewúst meemaken.
2. Beautydrama's vlak voor de bruiloft
Op jouw bruiloft moet en zul jij het stralende middelpunt zijn! Je hebt er daarom ook alles voor gedaan om er op je best uit te zien: een turbozonnebank kuurtje waar je maar twee keer onder hoeft voor een mooi kleurtje, een nieuwe coupe ínclusief nieuwe blonde highlights, een last minute beautybehandeling met een flinke epileer- en harsbeurt en natuurlijk een mooie strakke sexy bruidsjurk!
3. Sketch geklungel
Het feest komt net weer lekker op gang als Patrick van de voetbalvereniging een enorme berg met kabels, beamer, laptop, klaptafeltjes en cd’s naar binnen sjouwt. Op zijn gemak stalt hij zijn waar –wat nog het meest doet denken aan de complete inboedel van de plaatselijke elektronicazaak- recht voor de DJ uit.
4. Een incapabel ceremonieteam
In de tuin van je ouders zitten 70 uitgehongerde gasten te wachten op het voorgerecht. Juist op het moment dat de obers met de dampende soepen van de keuken naar de 100 meter verder liggende tuin sprinten om alles warm op tafel te krijgen, kondigt de ceremoniemeester de speech van een van de ouders aan.
5. Een verschrikking van een trouwambtenaar
Van de gemeente hebben jullie een trouwambtenaar toegewezen gekregen. Een professionele en zeer ervaren spreker, die jullie huwelijksceremonie absoluut onvergetelijk zal maken, zo wordt jullie verzekerd. Jullie hebben er alle vertrouwen in en een gesprek van tevoren met de man in kwestie komt dan ook niet in jullie op.
6. Regen, regen en nog eens regen
Over deze trouwramp kunnen we heel kort zijn: we wonen nu eenmaal in Nederland en daar wil het nog wel eens regenen.
7. Het stadhuis als huwelijksfabriek
Over jullie trouwdatum en locatie hebben jullie heel goed nagedacht. Je had eigenlijk maar een paar eisen. Helaas waren jullie, zo blijkt op de dag zelf, niet de enigen met dit bescheiden eisenpakket, getuige de arriverende en vertrekkende karavanen van bruidsgezelschappen.
8. Vlekken of scheuren in de trouwkleding
Met alle daggasten zitten jullie aan een lange tafel, te wachten op het hoofdgerecht. Een mooi moment voor je vader om het glas te heffen en zijn toost uit te brengen. Hij zit naast je en is toch wel een beetje zenuwachtig, merk je. Op het moment dat hij op wil staan, blijft hij met zijn voet achter de stoelpoot haken waardoor hij zijn evenwicht verliest en zichzelf met zijn arm op moet vangen.
9. Zatte huwelijksgasten die zich misdragen
Tot nu toe is de hele dag prima verlopen. Het weer zat mee, de ceremonie was mooi en tijdens het diner zijn bij de persoonlijk speeches de nodige vreugdetraantjes weggepinkt. Nu rest jullie alleen nog maar het feest.
10. Mislukte beoogde familieverzoeningen
Je hebt het helemaal uitgedacht. Jouw bruiloft zal je vader en zijn broer, met wie hij al zes jaar geen contact meer heeft, weer herenigen. Iedereen zal zo in de feeststemming zijn, dat het de perfecte gelegenheid is voor een verzoening.
11. De bruidstaart die op de grond valt
Wat is het een plaatje! En dat mag ook wel voor dat geld, want jullie bruidstaart heeft een klein fortuintje gekost. Jullie zijn bij vier verschillende banketbakkers geweest en zijn uitgebreid voorgelicht over de verschillende mogelijkheden (uiteraard inclusief de nodige voorproefsessies).
12. Autopech opweg naar het stadhuis
De grote dag is daar. Jij hebt bij je ouders geslapen en om exact 12.00 komt manlief je met de peperdure Rolls Royce Silver Cloud – ja ja, een origineel model uit 1969- ophalen. Hij heeft zich breed geïnstalleerd op de achterbank en friemelt wat aan het bruidsboeket op zijn schoot. De chauffeur parkeert recht voor de deur, en daar is dan hét moment.
13. Besparen op de verkeerde dingen
Jullie hebben in goed overleg besloten dat jullie zo min mogelijk willen spenderen aan de bruiloft.
14. Een overenthousiaste huwelijksfotograaf
Om 9.30 uur staat hij al bij je ouders op de stoep. Fris en fruitig en compleet uitgerust met indrukwekkende camera, statief en goedgevulde schoudertas trekt hij aan de bel.
15. Te kleine kinderen op de bruiloft
Je houdt van kinderen, laat daar geen misverstanden over bestaan. Er komen er niet voor niets een stuk of 30 op je bruiloft. Al je neefjes en nichtjes en kroost van vrienden, waarvan de jongsten amper 2 zijn.
16. Een veel te grote of kleine feestlocatie
Jullie hebben alles tot in de puntjes geregeld, de dansvloer, de aankleding, de hapjes en natuurlijk niet te vergeten de DJ. En dat alles in de privé-ruimte van jullie favoriete restaurant. Er kunnen normaal gezien makkelijk zo’n 85 mensen in, en dat komt perfect uit want jullie hebben er exact 100 uitgenodigd. En de ervaring leert, zo is jullie verteld door menig wedding-goeroe, dat zo’n 20% toch niet komt.
17. Een aanstellende ex
Weken hebben jullie lopen wikken en wegen: nodigen we Saskia wél of níet uit. En het is ook lastig, toegegeven. Want hoewel het een prima meid is, blijft het de ex van je aanstaande. En okay, zij kon er destijds niks aan doen dat haar vriend verliefd werd op jou, zijn grote liefde (pijnlijk). En ook waar: Saskia hoort nog steeds bij de vriendengroep van manlief.
18. Een leverancier of act die niet op komt dagen
Aangezien er een hoop kinderen op jullie bruiloft komen, heb jij iets geweldigs, one-of-a-kind en vooral vet-cools voor ze geregeld. Jaja, ook jij gaat met je tijd mee. Je hebt daarom een hiphoppende ballonnenclown geboekt, die ook nog eens een workshop 'hoe word ik een coole hiphopper' met de kinderen zal gaan doen! Clowntje Skipperdiedip heet ie. Kost wat, maar dan heb je ook wat, zo verzekerde het artiestenbureau.
19. Een overboeking van de bruidssuite
Als verrassing voor je lief heb je een ultraluxe bruidssuite gereserveerd in een 4-sterren hotel bij jullie in de buurt. Hij weet van niets, dus de verrassing zal enorm zijn. Je hebt de suite kunnen boeken via een internetboekingsbureau dat een voordelig compleet arrangement aanbood.
20. Door alle stress vergeten te genieten
Het is donderdagavond 24 mei. Je ligt in je oude bed, op je oude slaapkamer. Het is al 23.30 uur, maar je schijnt de slaap maar niet te kunnen vatten. Morgen ga je trouwen!!
Gerelateerde specials:
» Wat wordt er van mij verwacht als bruiloftgast?
» De ceremoniemeester: regisseur van jullie bruiloft
» Wat wordt er van mij verwacht als ceremoniemeester?
» De trouwambtenaar
» Laatste voorbereidingsactiviteiten
» Communicatie is het sleutelwoord
» Mogelijke tegenwerpingen van je ouders
» Voorzorgsmaatregelen met gescheiden ouders
» Stiekem trouwen: de oplossing?!
» Hoe kiezen we ons perfecte trouwvervoer
» Besparingstips voor jullie bruiloft
» Lowbudget valkuilen
» De 10 geboden voor een bruiloft met kinderen
» Waar moet mijn perfecte feestlokatie aan voldoen? 
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!