| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » specials » gescheiden ouders op de bruiloft »

specials: gescheiden ouders op de bruiloft


Het kan knap lastig zijn om je huwelijk zorgeloos te plannen wanneer je ouders gescheiden zijn. Als je ouders nog goed door één deur kunnen is er natuurlijk geen probleem, maar wat als je ouders elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen? Of misschien zelfs wel helemaal niet meer met elkaar praten? Dat kan voor iedereen flink wat stress opleveren.

Het liefste wil je natuurlijk beide ouders aan je zij op je bruiloft. Sommige bruiden en bruidegommen liggen hier nachten van wakker: hoe moet dat toch op de grote dag. Hoe zorgen we ervoor dat mijn gescheiden ouders geen ruzie krijgen? Wie zit waar? Hoe moet dat met de receptierij? Hoe regelen we de familiefoto’s en ga zo nog maar even door.

Nog complexer wordt het wanneer gescheiden ouders nieuwe partners hebben. Als iedereen happy is met de situatie en goed met elkaar op kan schieten, is er geen probleem. Maar als het tegenovergestelde waar is, dan kunnen zich nog wel eens ongemakkelijke situaties voordoen. En dat wil je natuurlijk niet op jouw grote dag!

Hopelijk kan deze pagina je een beetje helpen om je huwelijk zonder al te veel zorgen vorm te geven. Je leest hier wat je in de voorbereidingsfase al kunt doen om problemen zoveel mogelijk te voorkomen, welke mogelijke tegenwerpingen je van je ouders kunt verwachten en hoe je hier het beste mee om gaat. En mocht dat allemaal nóg geen zoden aan de dijk zetten, dan kunnen jullie altijd nog overwegen om stiekem te trouwen!
 
Communicatie is het sleutelwoord
Zie je de rampscenario's al voor je? Kun je niet wachten tot de grote dag, maar zie je als een berg op tegen de confrontaties die je verwacht wanneer je gescheiden ouders samen op de bruiloft moeten verschijnen? Lees dan dit artikel.
Mogelijke tegenwerpingen van je ouders
Wanneer je met je ouders in gesprek gaat over de bruiloft, kan het zijn dat ze met een aantal tegenwerpingen op de proppen komen. Bijvoorbeeld: 'Ik kom niet als je vader zijn vriendin meeneemt, punt'. De meest voorkomende tegenwerpingen hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet, zodat je goed beslagen ten ijs komt wanneer je het gesprek daadwerkelijk aangaat!
Voorzorgsmaatregelen met gescheiden ouders
Om de pre-huwelijksstress in het geval van gescheiden ouders zoveel mogelijk te beperken, kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Maatregelen die er voor zorgen dat je ouders hun emoties in de hand kunnen houden en die ervoor zorgen dat er geen grote familiedrama's ontstaan. Je leest ze in dit artikel!
Stiekem trouwen: de oplossing?!
Zijn de problemen die je voorziet met je gescheiden ouders een reden voor jou om helemaal niet te trouwen? Dan kun je altijd nog overwegen om stiekem te trouwen.
Gerelateerde specials:
» Trouwen in het buitenland, iets voor ons?
 
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!