| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » specials » trouwen in het buitenland »

specials: trouwen in het buitenland


Steeds meer bruidsparen kiezen er voor om te trouwen in het buitenland. En geef ze eens ongelijk. Want wat is er nu eigenlijk mooier dan op een intieme, romantische locatie het ja-woord te geven aan je grote liefde? En het hoeft niet eens meer te kosten dan een bruiloft op eigen bodem.

We kennen allemaal de huwelijksvoltrekkingen onder wuivende palmen ergens onder de Caribische zon. Of de trouwerijen op een schilderachtige Italiaanse boerderij onder de olijfbomen, compleet met familiediner op het plaatselijke dorpsplein. Maar tegenwoordig kun je werkelijk overal ter wereld trouwen.

Op deze pagina lees je alles over trouwen in het buitenland. Van redenen, kosten, de organisatie ervan, de meest populaire trouwbestemmingen, alle formaliteiten rondom de huwelijksvoltrekking tot zaken waar je absoluut rekening mee moet houden. Overwegen jullie om te trouwen in het buitenland? Dan is deze pagina jullie leidraad.
 
Trouwen in het buitenland, iets voor ons?
Jullie voelen wel iets voor een bruiloft in het buitenland, maar hebben eigenlijk geen idee wat er bij komt kijken of wat het gaat kosten? Zet het idee daarom niet meteen overboord. Denk er samen goed over na wáarom trouwen voor jullie zo belangrijk is en waar jullie bruiloft aan moet voldoen.
Gespecialiseerde huwelijksreisbureaus
Wanneer je een bruiloft in het buitenland gaat organiseren, begeef je je op onbekend terrein. Misschien ken je het land redelijk goed, maar wanneer je het hebt over wet- en regelgeving, procedures en leveranciers uit een andere cultuur wordt het toch een heel ander verhaal.
Populaire huwelijksreizen; Europa
Als je zou willen, zou je overal op de wereld kunnen trouwen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de meest populaire trouwlocaties van de afgelopen jaren in Europa:
Populaire huwelijksreizen; Cariben, Azie, Afrika
Als je zou willen, zou je overal op de wereld kunnen trouwen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de meest populaire trouwlocaties van de afgelopen jaren in de Cariben, Azie, Oceanië en Afrika:
Populaire huwelijksreizen; Amerika
Als je zou willen, zou je overal op de wereld kunnen trouwen. Wij hebben een overzicht gemaakt van de meest populaire trouwlocaties van de afgelopen jaren in Amerika:
Formaliteiten trouwen in het buitenland
Het kan veel tijd en inspanning kosten om alle formaliteiten en benodigde documenten rondom een huwelijk in het buitenland te regelen. Bovendien hebben de documenten vaak een beperkte geldigheidsduur en verschillen ze per land. Lees daarom dit artikel en laat je goed informeren.
Denk aan....
Er komt veel kijken bij een huwelijk in het buitenland. En aangezien het voor jullie waarschijnlijk de eerste keer wordt dat jullie zo'n huwelijk organiseren, zullen jullie lang niet alles kunnen overzien. Natuurlijk kun je je goed voorbereiden en je goed laten adviseren, maar er zijn altijd zaken waar je in eerste instantie misschien niet aan denkt. Dit artikel helpt je om (vervelende) verrassingen tijdens jullie verblijf in het buitenland zoveel mogelijk te voorkomen.
De Schipholbruiloft: een uitkomst?
Wanneer jullie wél naar het buitenland willen, maar geen zin hebben in alle administratieve rompslomp die een huwelijk in het buitenland met zich meebrengt, zou de Schipholbruiloft wel eens de uitkomst kunnen zijn.
Het aankomsttasje
Bij een huwelijk in het buitenland heb je waarschijnlijk niet de mogelijkheid om al je gasten persoonlijk van het vliegveld te halen. Een "welkom" tasje is een leuke manier om te laten merken dat je blij bent dat je gasten er zijn. Geef het tasje mee aan de persoon die je gasten op gaat halen of zet hij op hun kamer voordat ze in het hotel aankomen.
Trouwen op Curaçao
Curaçao kent verschillende trouwlocaties. Je kan trouwen op het strand, bij een resort, in een kerk, in een synagoge, in een landhuis, in het Sea Aquarium of op een andere speciale trouwlocatie.
Trouwen op Bonaire
Bonaire staat vooral bekend om de prachtige onderwaterwereld. Duikers van over de hele wereld komen speciaal naar Bonaire om te duiken. Bij de prachtig heldere zee horen natuurlijk parelwitte zandstranden, perfect om te trouwen!
Trouwen in Venetië
Venetië is een trouwlocatie waar je bruiloft nooit kan mislukken. Of jullie een religieuze dienst willen in een Katholieke of Protestantse kerk, of gezellig en romantisch het jawoord geven in een knus oud gebouw. Iedereen kan in Venetië haar perfecte huwelijk vieren.
Trouwen in Las Vegas
Plannen om in Vegas te trouwen? Velen gingen jullie al voor. Ruim 100.000 stellen geven elkaar jaarlijks het jawoord in deze stad.
Trouwen in Gretna Green
Gretna Green is één van de meest populaire trouwlocaties ter wereld. Er worden ruim 5000 huwelijken per jaar gesloten, wat gelijk staat aan één op de zes huwelijken in Schotland.
Gerelateerde artikelen:
» De bestemming
» Traditie honeymoon
» Populaire bestemmingen huwelijksreis
» Benodigde reisdocumenten en inentingen
 
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!