| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » specials » wat wordt er van mij verwacht als... »

specials: wat wordt er van mij verwacht als...


Een bruiloft is een hele happening. En gelukkig zijn er voor de bruid en bruidegom in spe oneindig veel informatiebronnen om te raadplegen: websites, boeken, tijdschriften, forums, alles is beschikbaar en informatie is binnen no time voorhanden. Van wat er allemaal geregeld moet worden, tot de laatste trends en de beste tips: de hele trouwmarkt is gericht op de behoeften van mrs. Bride en mr. Groom.

Maar wat als je bruiloftgast, getuige, ouders van het bruidspaar of ceremoniemeester bent en je hebt behoefte aan informatie? Denk bijvoorbeeld aan vragen als: Wat wordt er van mij verwacht op de bruiloft? Wat moet ik vooral niét doen? Hoe zit dat met etiquette en cadeaus? Tja, dan ben je redelijk op jezelf aangewezen.

Je zoekt wat op internet, vraagt wat rond in je omgeving, maar veel vind je niet. Gelukkig is er deze special, waarin we specifiek ingaan op de verschillende rollen die mensen op een bruiloft kunnen hebben en wat dit voor de personen in kwestie betekent.
 
Wat wordt er van mij verwacht als bruiloftgast?
Vrienden van je gaan trouwen. Leuk! Maar wat wordt er van tevoren en tijdens de bruiloft eigenlijk van jou als bruiloftgast verwacht? Je leest het hier!
Wat wordt er van mij verwacht als getuige?
Wanneer jij gevraagd wordt om getuige te zijn van iemand die je goed kent, voel je je natuurlijk erg vereerd. En terecht, want over het algemeen word je alleen gevraagd wanneer je erg dierbaar bent voor iemand en een speciale band hebt met deze persoon. Maar wat wordt er precies van jou als getuige verwacht? Je leest het allemaal in dit artikel!
Wat wordt er van mij verwacht als moeder?
De bruiloft van een dochter of zoon is voor een moeder natuurlijk erg spannend en speciaal. Je kind gaat trouwen! Verbindt zich voor de rest van haar of zijn leven aan iemand anders en gaat een eigen gezin stichten. Een absolute mijlpaal dus. Als moeder wil je natuurlijk nauw betrokken zijn bij het huwelijk en helpen waar je kan. Maar wat kun je doen en wat wordt er nu eigenlijk van je verwacht? Van de voorbereidingen, tot de dag zelf, je leest het hier!
Wat wordt er van mij verwacht als vader?
Als vader van de bruid of bruidegom heb je maar weinig 'echte' taken. Het grootste deel van je rol zit hem met name in het helpen van het aanstaand bruidspaar waar mogelijk. Bijvoorbeeld met onderhandelingen (denk aan trouwvervoer) en het verlenen van hand en spandiensten (denk aan dingen uitzoeken, dingen ophalen of brengen). En natuurlijk houd je als vader van de bruid of bruidegom ook te allen tijde het hoofd koel, misschien ben je zelfs wel de enige die niét lijkt te bezwijken onder de pre-huwelijkstress. Ben jij vader van de bruid of bruidegom? Dan is dit artikel voor jou!
Wat wordt er van mij verwacht als ceremoniemeester
Gevraagd worden als ceremoniemeester is een hele eer: het bruidspaar vertrouwt jou hun complete bruiloft toe! Je bent als het ware de regisseur van hun huwelijk. Verkijk je er niet op, er komt echt meer bij kijken dan het bijhouden van de afmeldingen en het inplannen van speeches. Het is een verantwoordelijke taak, waar veel voorbereiding in gaat zitten. En ook op de dag zelf zul je constant bezig zijn. Maar heb je het geflikt en iedereen heeft een topdag gehad, is er geen dankbaardere taak dan die van ceremoniemeester! Lees hier alles wat je als ceremoniemeester wilt weten over jouw rol op de bruiloft!
Gerelateerde artikelen:
» Dresscodes
» Etiquette: openingsdans
» Etiquette: de bruidsstoet

 
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!