| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » trouwambtenaar » artikelen »

huwelijksceremonie wettelijk


Deze pagina gaat geheel over het trouwen voor de wet. Je vindt hier alle informatie over de formaliteiten als je gaat trouwen, de trouwlocaties, de trouwambtenaren en natuurlijk de huwelijksceremonie.
 
Freelance pastors
Willen jullie wel een religieuze ceremonie, maar voelen jullie niets voor trouwen in de kerk? De freelance pastor kan dan uitkomst bieden!
Huwelijksaangifte doen
Wat is ondertrouw? En wat komt er allemaal bij kijken? Je leest het hier.
Gemeente en trouwlocatie bepalen
In een vroeg stadium, zo'n jaar tot een half jaar van tevoren, is het verstandig niet alleen de gemeente waarin jullie willen trouwen vast te leggen, maar ook de trouwlocatie. Er zijn legio aan keuzes, het gemeentehuis is allang niet meer enige plek om te trouwen. Mocht je er niet uit zijn wat de trouwlocatie van jullie keuze wordt, lees dan vooral verder!
De huwelijksceremonie
Wat komt er allemaal kijken bij een huwelijksceremonie? En op welke onderdelen hebben jullie zelf invloed? Je leest het in dit artikel.
Nieuwe achternaam?
Als je gaat trouwen, zou je een nieuwe achternaam aan kunnen nemen. Maar het hoeft natuurlijk niet. Lees verder en beslis zelf.
Homohuwelijk
Sinds april 2001 is het in Nederland mogelijk om als homopaar voor de wet in de echt verbonden te worden. Veruit de meeste trouwambtenaren in Nederland voltrekken ook homohuwelijken. Zij zijn het echter niet verplicht.
De freelance BABS
Het imago van de ambtenaar van de burgerlijke stand is niet altijd even positief, bijna iedereen heeft in zijn geheugen wel een voorbeeld van een huwelijksvoltrekking waarvan je tenen krom gingen staan.
Hip: getrouwd worden door een bekende
Steeds meer bruidsparen hebben tegenwoordig de wens om door een goede vriend of familielid getrouwd te worden.
Regels voor het huwelijk voor de wet
In Nederland is het huwelijk voor de wet aan een aantal regels gebonden. Iedereen die wil trouwen moet zich aan deze regels houden en aan de gestelde voorwaarden voldoen.
Huwelijk met iemand uit het buitenland
Steeds meer Nederlanders gaan in het buitenland werken, stagelopen en op vakantie. Door de toegenomen globalisering ontmoeten we mensen uit het buitenland waar we de rest van ons leven mee door willen brengen. Helaas is het niet altijd even makkelijk om met "een buitenlander" in Nederland in het huwelijk te treden.
Huwelijksvormen
Over de hele wereld zijn er verschillende huwelijksvormen. In Nederland staan we enkel een huwelijk met één persoon toe. In andere landen denken ze hier soms anders over. Huwelijken met twee of meerdere personen vormen geen uitzondering. Lees in dit artikel alles over zowel de Nederlandse als buitenlandse huwelijksvormen.
Gerelateerde specials:
» De persoonlijke huwelijksceremonie
» Het stadhuis als huwelijksfabriek
» Een verschrikking van een trouwambtenaar

Tips:
» Onze tips op het gebied van huwelijksceremonie wettelijk

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel huwelijksceremonie wettelijk

Bedrijvengids:
» Direct naar alle freelance trouwambtenaren

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!