| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » trouwjurk » artikelen »

bruidsmode


Met stip op nummer 1 het belangrijkste én leukste onderdeel in de aanloop naar je huwelijk: Het kiezen van jouw perfecte trouwjurk. Er gaat een hele wereld voor je open wanneer je deze zoektocht gaat beginnen. Want het aanbod in bruidskleding is groot en de mogelijkheden eindeloos.

Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij alle praktische zaken omtrent het kiezen van de perfecte bruidsjurk en alles daaromheen voor je op een rijtje gezet. Je leest het allemaal op deze pagina...
 
Traditie bruidsjurk
Het trouwen in een witte trouwjurk lijkt een traditie van eeuwen. Maar feitelijk kwam het trouwen in het wit vroeger niet veel voor. Wat zijn de tradities op het gebied van bruidsjurken? Je leest het in dit artikel.
De perfecte trouwjurk: hoe vind je die?
Bij de mooiste dag van je leven hoort natuurlijk de perfecte trouwjurk. En of je nu kiest voor een over the top Sissy-jurk of een eenvoudige japon zonder tierelantijn, er zijn een aantal algemene uitgangspunten waar je als aanstaande bruid rekening mee kunt houden bij het kiezen van jouw trouwjurk. Je leest ze allemaal in dit artikel.
Welke trouwjurk past bij welk figuur?
Over smaak valt niet te twisten, maar natuurlijk houd je rekening met je figuur bij het uitkiezen van je trouwjurk. Je wil accentueren waar je trots op bent en tegelijkertijd die delen camoufleren waar je minder blij mee bent. In dit artikel vind je algemeen geldende vuistregels die je hier wellicht bij kunnen helpen.
Advies kleurconsulent
Onderzoek geeft aan dat 52% van de bruiden in roomwit wil trouwen. Maar die kleur staat lang niet iedereen goed. Ook wit, een kleur die bij 20% van de bruiden wordt aangegeven als favoriet, staat niet iedereen. Een goed kleuradvies van een professionele kleuren consulent is daarom erg belangrijk.
Aparte avondjurk
Uiteraard kun je op je huwelijksfeest dezelfde jurk aanhouden als overdag, maar je kan er ook voor kiezen om van outfit te wisselen. Is een speciale avondjurk iets voor jou? Lees dan dit artikel.
Essentieel: goede bruidslingerie
Mooie en goed zittende bruidslingerie is essentieel voor een geslaagde huwelijksoutfit. Niet alleen om manlief te verrassen tijdens de huwelijksnacht, maar ook om de jurk optimaal uit te laten komen. Bruidslingerie zorgt ervoor dat de jurk, die op de ‘ideale’ maten is ontworpen is, volledig tot haar recht komt. Kies daarom je bruidslingerie met net zoveel zorg als je bruidsjurk.
Bruidssluier, trouwschoenen en accessoires
Je bruidsjurk kies je meestal al een jaar tot een half jaar voor de bruiloft uit. Op basis van je jurk, kun je bijpassende accessoires zoals een bruidssluier, handschoenen, sieraden en trouwschoenen uit gaan zoeken.
Passen, passen, passen
Wanneer je jouw perfecte bruidsjurk gevonden en besteld hebt, moet de jurk vaak nog vermaakt worden. Al je maten worden opgemeten en zodra de jurk binnen is, wordt deze aangepast aan jouw figuur. Een paar weken voor de bruiloft ga je de jurk nogmaals passen, zodat de laatste puntjes op de i kunnen worden gezet. In dit artikel vind je handige tips over het passen en vermaken van de bruidsjurk.
Tweedehands bruidskleding: Z.G.A.N.!
Misschien hebben jullie geen budget voor een dure nieuwe bruidsjurk of vind je het gewoon niet nodig om voor één dag een compleet nieuwe bruidsjurk te kopen? Dan is tweedehands bruidskleding misschien iets voor jou.
Kleding bruidskinderen
De kleding voor de bruidskinderen wil je natuurlijk ook met zorg uitkiezen. Waar let je op? Dat lees je in dit artikel.
10 tips voor de perfecte trouwschoenen!
Zoals de meeste vrouwen houden we van schoenen. Maar het perfecte paar trouwschoenen vinden, dat vereist onderzoek en tijd. De verschillende merken en stijlen schoenen hebben allemaal een andere 'fit'. Om de perfecte schoenen voor jouw voeten te vinden moet je ze allemaal passen. Hieronder volgen een aantal geweldige tips om de beste trouwschoenen te vinden.
Bruidsjurk fouten
Van de bruid die 3 bruidsjurken heeft tot de bruid die haar foto via haar telefoon naar haar verloofde stuurt. Lees deze trouwjurk fouten zodat jij niet dezelfde fouten maakt!
Kleurrijke oorbellen
Oorbellen zijn van die accessoires die je bruidslook helemaal afmaken. Ze geven de finishing touch voor je bruidsoutfit.
Tips voor het kiezen van bruidsaccessoires
Het zijn de kleine details die je trouwlook perfect maken. Hier lees je een aantal tips waardoor je er zeker van bent dat je de juiste accessoires hebt gekozen!
Perfecte haaraccessoires
Stop hier! Je hoeft niet langer te zoeken naar de perfecte haaraccessoires. Of je nu de bruid, het bruidsmeisje of de moeder van de bruid bent, Pixel and Hank biedt de perfecte haaraccessoires.
Haarbandjes voor bruidskinderen
Door het gebruik van bruidsaccessoires kun je de kinderoutfits nog feestelijker maken. Denk hierbij aan een leuke haarband in de in de haren van de bruidsmeisjes. Zelf voor de kinderen onder de 2 jaar zijn er unieke bruidsaccessoires te vinden.
Bruidskettingen
Het is altijd prachtig als een bruid één accessoire om heeft dat de aandacht trekt. De kettingen van Elva Fields zijn robuust en kleurrijk en maken daarmee je bruidslook compleet.
Gerelateerde specials:
» Bruidsmodemerken
» Vlekken of scheuren in de trouwkleding

Tips:
» Onze tips op het gebied van bruidsmode

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel bruidsmode

Trends:
» Bruidsmode: trends 2009
» Hippe trouwaccessoires 2010

Bedrijvengids:
» Direct naar alle bruidsmodezaken

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!