| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » trouwjurk » tips »

Bruidsmode: tips

Tip 1

We lichten in onze special Bruidsmode: merken en collecties 2011 alvast een tipje van de sluier op van de bruidsmode collecties van 2011. Als je de laatste trends wil weten, moet je deze special zeker lezen, maar natuurlijk kun je ook gaan genieten van de bijbehorende foto's.

Tip 2

Lees de special Bruidsmode: merken en collecties 2010. Hierin lees je de kenmerken van 40 merken, maar bekijk ook zeker de bijbehorende foto's en websites als inspiratie.

Tip 3

Lees de special Bruidsmode: merken en collecties 2009. Hierin lees je de kenmerken van 40 merken, maar bekijk ook zeker de bijbehorende foto's en websites als inspiratie.

Tip 4

Wanneer je de definitieve keuze voor een jurk gemaakt hebt, vraag dan aan de bruidsmodezaak of je een stukje stof van de jurk mee kunt nemen. Zo weet je precies of accessoires als sieraden, schoenen of het bruidsboeket bij de jurk passen.

Tip 5

Neem naar een bruidsmodezaak een aantal voorbeelden mee van jurken die je mooi vindt. Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Voor inspiratie klik op deze link voor de nieuwste trends voor 2010 van alle grote merken.

Tip 6

Ga als aanstaand bruidspaar samen naar de kleurconsulent, je aanstaande kan namelijk ook best wat advies gebruiken. Het kleuradvies zal jullie helpen in het uitzoeken van bruidskleding die perfect bij jullie past. Maak er gewoon een gezellig dagje uit van!

Tip 7

Verschillende kleurconsulenten bieden ook kleurenworkshops aan. Een erg leuk en origineel idee voor bijvoorbeeld een vriendinnen of zussendag!

Tip 8

Draag je huwelijkslingerie wanneer je voor de laatste keer je jurk gaat passen, zodat je zeker weet dat alles perfect past.

Tip 9

Zorg dat je schoenen enigszins ingelopen zijn op de huwelijksdag, zodat je geen last krijgt van pijnlijke voeten. Draag je schoenen daarom enkele keren in de weken voor de bruiloft.Tip 10

Trek je huwelijksschoenen aan wanneer de bruidsjurk opgemeten wordt, zo weet je zeker dat de jurk op precies de juiste lengte gemaakt wordt. Officieel moet een bruidsjurk 5 cm van de grond hangen.

Tip 11

Laat de jurk niet te strak maken, je moet er nog wel in kunnen bewegen. Bedenk of je er mee in een auto kunt stappen.

Tip 12

Laat de jurk ook niet te kort maken, een lange jurk hoort 5 cm boven de grond te hangen en dat is met je trouwschoenen aan.

Tip 13

Ga jezelf niet op het laatste moment uithongeren en stel jezelf geen onrealistische doelen om maar op je allerslankst in je bruidsjurk te passen. Als je wilt afvallen, doe het dan verantwoord en begin hier al maanden van tevoren mee. Lees hierover ook afslanken op de pagina bruidsmake-up en beauty.

Tip 14

Houd je rond je menstruatie meer vocht vast dan anders? Pas je trouwjurk dan ongeveer 4 weken van tevoren. Wanneer je een regelmatige cyclus van 4 weken hebt, zit je dan namelijk precies op hetzelfde punt als op je bruiloft!

Tip 15

Vooral voor je moeder is het laatste keer passen van de trouwjurk vaak een emotioneel moment. Ze ziet 'haar kleine meisje' in die mooie jurk aan de vooravond van 'haar nieuwe leven'. Ze kan zich het moment dat je nog geboren werd nog zo goed herinneren, waarschijnlijk de mooiste dag van haar leven, en nu ga je trouwen! Waar is de tijd gebleven… Je zal haar daarom een groot plezier doen door haar mee te vragen!

Tip 16

Neem een stukje stof en een foto van de trouwjurk mee wanneer je kinderkleding uit gaat zoeken, zo weet je precies of de kleding bij elkaar past.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek bruidsmode

Artikelen:
» Onze artikelen op het gebied van bruidsmode

Gerelateerde specials:
» Bruidsmodemerken
» Vlekken of scheuren in de trouwkleding

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel bruidsmode

Trends:
» Bruidsmode: trends 2009
» Bruidsmode: trends 2010

Bedrijvengids:
» Direct naar alle bruidsmodezaken

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!