| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » trouwkaarten » artikelen »

trouwkaart en drukwerk


De trouwkaart is een soort visitekaartje van jullie huwelijk. Het geeft gasten meteen een indruk van de sfeer of het thema van jullie grote dag. Gaan jullie voor een traditionele trouwkaart? Dan zullen gasten ook een traditioneler feest verwachten. Kiezen jullie voor een moderne trouwkaart met veel kleuren en hippe lettertypes? Dan zullen de gasten rekenen op een moderner en informeler feest. Waar jullie ook voor kiezen, zorg ervoor dat de trouwkaart een goede weerspiegeling is van wie jullie zijn en wees creatief.

De trouwkaart verstuur je zo'n 6 tot 8 weken van tevoren. Op deze pagina lees je alles wat je wilt weten over het kiezen en maken van trouwkaarten en ander drukwerk.
 
Etiquette huwelijksuitnodiging
Uiteraard bestaat er rondom de huwelijksuitnodiging ook een hoop etiquette. Voor de liefhebbers onder ons hebben we alles in dit artikel voor je op een rijtje gezet.
Welke trouwkaart past bij jullie?
Het aanbod in trouwkaarten is overweldigend en niets is te gek. Kijk maar eens rond op internet, je zult versteld staan van de mogelijkheden voor jullie trouwkaart.
Tekst trouwkaart
Als jullie de perfecte trouwkaart eenmaal gevonden hebben, is het tijd voor bedenken van de tekst.
Alles is mogelijk, zolang het maar bij jullie past. Kies bijvoorbeeld niet voor een zoetsappig gedicht als jullie meer van het nuchtere soort zijn. En kies ook niet voor overdreven hip en populair als traditioneel of formeel beter bij jullie past, hier is namelijk niets mis mee. Wees creatief en geef de tekst van de trouwkaart een persoonlijk tintje. In dit artikel lees je wat qua tekst niet op de trouwkaart mag ontbreken.
Checklist drukker
Wanneer jullie de drukker en trouwkaart uitgekozen hebben, gebruik dan de volgende checklist om aan de drukker voor te leggen:
Huwelijksaankondiging in de krant
In New York zijn huwelijksaankondigingen helemaal hip. In Sex and the City spitten Carry en haar vriendinnen iedere zaterdag de New York Times door voor de laatste huwelijksaankondigingen. Die aankondigingen gaan verder dan puur het gegeven dat een stel gaat trouwen. Je vindt er complete ontmoetingsverhalen, het aanzoek en uiteraard geheel op zijn Amerikaans 'all the details' over de meestal over-the-top bruiloft. In Nederland is het wat minder gebruikelijk, maar als je het leuk vindt kun je een huwelijksaankondiging laten plaatsen in een krant naar keuze.
De video trouwkaart
De video trouwkaart is het allernieuwste op het gebied van trouwkaarten. In de kaart zit een LCD schermpje dat jouw huwelijksaankondiging toont! Zeg nu zelf, persoonlijker dan dit kan het bijna niet. Deze huwelijksaankondiging met beeld en geluid zegt veel meer dan alleen tekst.
Trouwkaart met muziek!
De meeste aanstaande bruidsparen sturen gewoon een standaard trouwkaart, anderen sturen een eco-theedoek, e-card of videotrouwkaart. Een Amerikaans bruidspaar dacht hier anders over, zij ontwikkelden een trouwkaart die kan worden uitgevouwen tot een platenspeler.
Speciale trouwkaarten die je gezien moet hebben!
In dit artikel zie je maar liefst veertien speciale trouwkaarten die je gezien moet hebben voordat je definitief je trouwkaart gaat bestellen. Dit zijn stuk voor stuk originele ideeën, misschien zit jouw perfecte trouwkaart er wel tussen!
Gerelateerde specials:
» Inspiratie gedichtjes

Tips:
» Onze tips op het gebied van de trouwkaart en drukwerk

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel trouwkaart en drukwerk

Bedrijvengids:
» Alle bedrijven voor trouwkaart en drukwerk

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!