| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » trouwpak » artikelen »

trouwkostuum


Kleren maken de man. En het is anno 2009 geen zonde meer wanneer je als man aandacht besteed aan je uiterlijk, integendeel, de metroman is in de 21ste eeuw volledig geaccepteerd. Deze ontwikkeling zien we ook heel duidelijk terug in de trouwmode voor mannen.

Het is niet meer zo dat alle aandacht naar de jurk van de bruid gaat en de man op het laatste moment nog een trouwpak moet aanschaffen. Nee, ook de trouwkleding van de man is goed doordacht en moet perfect passen bij de bruidegom in kwestie. En waar we vroeger nog vooral klassieke zwarte of donkerblauwe trouwkostuums zagen, is tegenwoordig alles mogelijk, qua stijl, kleuren, dessins, materialen en accessoires. De bruidegom onderstreept met zijn trouwkleding zijn karakter en dat mag gezien worden!

Deze pagina helpt je op weg in de zoektocht naar het perfecte trouwkostuum en alles wat daar bij hoort!
 
Dresscodes
Wanneer jullie de bruiloft een bepaald thema meegeven of jullie hebben een bepaalde dresscode in gedachte, vermeld dit dan op de uitnodiging. Een dresscode voorkomt sowieso dat gasten underdressed of juist zwaar overdressed komen. In dit artikel vind je de meest voorkomende dresscodes op een rijtje.
Het trouwkostuum: waar moet je op letten?
Als het goed is, koop je maar één keer in je leven een trouwkostuum. Dus doe het dan ook goed. Waar je op moet letten bij het uitzoeken van je trouwkleding, lees je in dit hoofdstuk.
Beken kleur!
Wanneer je kiest voor een kostuum en overhemd in een basiskleur, geef het geheel dan een feestelijk accent door accessoires in een (felle) kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een gilet, stropdas, pochet of shawl.
Traditioneel trouwpak: het jacquet
Wil je trouwen volgens de etiquette? Kies dan overdag voor een jacquet als trouwpak. Hoe je een jacquet draagt en wat er bij komt kijken, lees je in dit artikel.
Gerelateerde specials:
» Trouwkostuums: merken en collecties 2009

Tips:
» Onze tips op het gebied van het trouwkostuum

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel trouwkostuum

Bedrijvengids:
» Direct naar alle herenmodezaken

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!