| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » trouwringen » artikelen »

trouwring en sieraden


Een verlovingsring of trouwring is een zichtbaar symbool van een onzichtbare verbintenis en draag je als het goed is voor het leven. Anders dan bijvoorbeeld de trouwjurk of het bruidsboeket, die ook met grote zorgvuldigheid uitgekozen worden, maar die je vaak na de grote dag alleen nog op foto's bewondert.

Het uitzoeken van de trouwringen verdient daarom jullie volle aandacht, zodat jullie na de huwelijksvoltrekking ringen dragen die niet alleen nu prachtig staan, maar die jullie ook over 25 jaar nog mooi vinden. En ook uit praktisch oogpunt is het belangrijk de trouwringen zorgvuldig uit te kiezen, want een trouwring met een laag draagcomfort zul je niet graag dag in dag uit dragen. Hier lees je alles over de tradities en het aanbod van verlovingsringen, trouwringen en andere bruidssieraden.
 
Traditie en betekenis trouwringen
Ringen hebben een grote symbolische waarde. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het uitwisselen van trouwringen al eeuwen deel uit maakt van de huwelijksvoltrekking. Maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? En wat symboliseert een trouwring precies? Je leest het in dit artikel.
Van verlovingsring naar trouwring
Vroeger was er een aparte ring voor zowel de verloving als voor de bruiloft. De eenvoudige, gladde trouwring werd dan bij de verlovingsring met diamant geschoven.
De keuze is reuze
Er is ongelofelijk veel keus in verlovings- en trouwringen. De keuze die jullie maken zal geheel afhangen van smaak en budget.
Alternatief voor de trouwring
Niet iedereen wil een trouwring dragen. We kennen natuurlijk allemaal de voorbeelden van mannen die hun trouwring 'héél toevallig vergeten zijn' net als ze met de mannen een weekendje weg gaan, maar over die groep zullen we ons maar niet uitlaten. Zijn jullie op zoek naar een alternatief voor de traditionele trouwring? Lees dan vooral verder!
Uitwisselen ringen
Het uitwisselen van de ringen in het stadhuis of de kerk is een bijzonder moment. Je kunt dit moment nog specialer maken door de trouwringen mooi te presenteren.
Trouwringen presenteren
Trouwringen spelen een belangrijke rol tijdens het huwelijk. Een trouwring is niet zomaar een ring, het is een ring die symbool staat voor jullie liefde voor elkaar. Meestal worden de trouwringen op een kussentje door één van de bruidskinderen, getuigen of ouders van de bruid of bruidegom gebracht. Naast een kussentje waarop de ringen liggen, zijn er nog talloze andere leuke en originele manieren waarop de ringen gepresenteerd kunnen worden.
Gerelateerde specials:
» Trouwkostuums: merken en collecties 2009

Tips:
» Onze tips op het gebied van trouwring en sieraden

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel trouwring en sieraden

Bedrijvengids:
» Direct naar alle juweliers en edelsmeden

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!