| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » alles over trouwen » videograaf » artikelen »

videoreportage


Wie kent ze niet, de huwelijksbloopers van bruidjes die onderuit gaan, bruidegommen die pijnlijke versprekingen maken voor het altaar of bruidstaarten die instorten. Veelal gefilmd met de huis-, tuin- en keukencamera's van bibberende familieleden. Lachen, gieren, brullen natuurlijk, maar dat kan beter met videoreportage van een professionele videograaf!

Tegenwoordig kun je complete videoteams inhuren om jullie grote dag van begin tot eind professioneel vast te laten leggen. Vaak wordt er zelfs met meerdere camera's gewerkt, zodat zowel de bruid als de bruidegom als de gasten van begin tot eind gevolgd kunnen worden. De trouwvideo wordt bewerkt tot een mooie compilatie van de dag, met de hoogtepunten en de juiste muziek eronder, helemaal in de sfeer van jullie keuze. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Lees deze pagina als jullie ook overwegen een huwelijksvideo te (laten) maken.
 
De trouwvideograaf
Een videoreportage bevat alle belangrijke gebeurtenissen van jullie trouwdag. Maar de manier waarop dit in beeld gebracht wordt, kan enorm verschillen. Iedere videograaf heeft zijn eigen stijl en daarom is het verstandig niet zomaar de eerste de beste te kiezen.
Videogastenboek bruiloft
Een leuk alternatief voor het traditionele gastenboek is het videogastenboek.
Valkuilen top 10 bij het inhuren van een videograaf
De videoreportage van je trouwdag is een persoonlijk verslag van de mooiste dag van je leven. Het is daarom erg belangrijk dat je de juiste videograaf kiest. Trap niet in de volgende 10 valkuilen!
Pre-wedding video
De pre-wedding fotoshoot ontwikkelt zich steeds meer tot een trend. Inmiddels heeft ook de pre-wedding video zijn intrede gedaan, en hoe!
Jullie trouwvideo al klaar voor het feest
Heb je geen zin om een uur lang handen te schudden en alle gasten één voor één te ontvangen maar heb je wel zin in een spetterend feest?! Wij hebben de oplossing.
Filmstijlen voor jullie trouwvideo
De videoreportage van jullie huwelijk kan de videograaf in verschillende stijlen filmen. Van de Documentatie stijl tot de stijl die in bekende films wordt gebruikt. Alles is mogelijk.
Geschiedenis van de videoreportage
De videoreportage van het huwelijk heeft als eindresultaat 'de huwelijksvideo'. Dit is het eindproduct van het filmen tijdens een bruiloft. Een huwelijksvideo wordt ook wel een huwelijksfilm of gewoon videoreportage genoemd. De geschiedenis van de huwelijksvideo gaat lang terug. Al voor de tijd dat de moderne 8mm en 16mm camera's bestonden werden er opnames van bruiloften gemaakt.
City of the Lake; reportage en speelfilm in één
Melissa en Samir hadden als droom te trouwen in hun geboorteplaats Udaipur. In deze adembenemende Indiase stad, die ook wel 'City of the Lake' genoemd word, zou het drie dagen durende huwelijk plaats vinden. De Amerikaanse videograaf Kevin Shahinian van Pacific Pictures werd uitgenodigd om hun huwelijksreportage te maken, maar het werd meer dan een videoreportage.
De vintage trouwfilm
'Vintage' is nog steeds helemaal hot. We zien het dan ook nog steeds veel terug komen. Ook in de trouwfilm. En dan geen film met vintage effecten, maar echt filmen met een oude 8mm camera. Allemaal voor dat heerlijke 'ouderwetse' gevoel met terugkijken.
Tips:
» Onze tips op het gebied van videoreportages

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel videoreportages

Trends:
» Videoreportage: trends 2009

Specialisten:
» Motion Pictures
» Detrouwfilm.nl

Bedrijvengids:
» Direct naar alle videografen

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage

» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!