| home | contact | nieuw/wijzig adres |
 
bedrijvengids
alles over trouwen
» Artikelen
» Tips
» Inspiratie
» Specials
» Trends
   » Archief
trouwnieuws
trouwdatum prikken
stappenplan
 
home » videograaf » tips »

Videoreportage: tips

Tip 1

Spreek met de cameraman(nen) af dat ze proberen zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven en enkel spontane opnamen maken. Niemand zit te wachten op een geregisseerde film waarin op commando gelachen of geproost wordt. De charme van een trouwfilm zit juist vaak in de spontaniteit.

Tip 2

Zorg dat de gasten van tevoren goed geïnstrueerd zijn over het videogastenboek, zodat ze niet met hun mond vol tanden staan op het moment dat zij iets in moeten spreken en alles lekker vlot kan verlopen. Je kunt deze taak ook aan de ceremoniemeester over laten.Tip 3

Heb je geen budget voor een professionele videoreportage? Kijk eens goed in je omgeving of je iemand kent die handig is met camera’s en een beetje kan monteren. Met de techniek van tegenwoordig kun je vrij gemakkelijk een leuke film in elkaar zetten (met teksten erbij, muziek eronder, compilaties etc.). Nu hoef je het alleen nog maar even lief te vragen!

Tip 4

Je hoeft je bij een huwelijksvideo niet te beperken tot de grote dag zelf. Het is ook leuk de hele aanloop naar jullie huwelijk in de video te betrekken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met het moment dat jullie elkaar leerde kennen, of het aanzoek, of het passen van de jurk. Waarschijnlijk heb je hier geen video-opname van, maar foto’s kun je ook gebruiken in het monteren van de huwelijksfilm.

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Ga dan naar de homepage van de rubriek videoreportage

Artikelen:
» Onze artikelen op het gebied van videoreportages

Inspiratie:
» Foto's en video's van het onderdeel videoreportages

Trends:
» Videoreportage: trends 2009

Specialisten:
» Motion Pictures
» Detrouwfilm.nl

Bedrijvengids:
» Direct naar alle videografen

Meer weten over het onderwerp trouwen?
Start je zoektocht dan op onze homepage
» Deel je bruiloft en win leuke prijzen.

Héél véél trouwkaarten!